Ana SayfaGüncelBahçeli HDP’yi hedef gösterdi: Kapısına açılmamak üzere kilit vurulmalı

Bahçeli HDP’yi hedef gösterdi: Kapısına açılmamak üzere kilit vurulmalı

HABER MERKEZİ – MHP lideri Devlet Bahçeli 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolaysıyla 805 yurttaşın imzaladığı metne tepki göstererek, metne “zillet bildirisi” benzetmesi yaptı, bildiriye imza atanlar için de “aydın müsveddeleri” dedi. Bahçeli, HDP’yi de hedef göstererek, “Adalet ve hukuk mutlak surette devreye girmeli, HDP’nin kapısına açılmamak üzere kilit vurulmalıdır” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolaysıyla 805 ismin imzaladığı bildiriye tepki göstererek, “Yine bildik aydın müsveddeleri, kiralık kalem, sözde gazeteci ve kimliksiz akademisyenlerden mürekkep 805 çürük şahıs sipariş bir zillet bildirisine ortaklaşa imza atmışlardır. İhanet masasının başında mama kuyruğuna girmişlerdir” ifadelerini kullandı.

Bahçeli açıklamasında HDP’yi de hedef göstererek, kapatılmasını istedi.

HDP isimli husumet ve hıyanet oluşumu demokrasinin ardına saklanarak, özgürlük ve insan hakları sığınığına yuvalanarak Türkiye’ye meydan okumaktadır. HDP bir terör sorunudur, bölücülük yuvasıdır, fitne tezgahıdır, demokratik güvenliğimize doğrulmuş melun bir silahtır.

Bu kervan böyle gitmemelidir. Adalet ve hukuk mutlak surette devreye girmeli, HDP’nin kapısına açılmamak üzere kilit vurulmalıdır. Yani demem odur ki, HDP’yi Türk siyasetinin taşıma ve hazmetme kapasitesi dolmuştur. Bu terör ve bölücülük yatağı kapatılmalıdır.

“Demirtaş ve Kavala davası karara bağlanmalı”

Bahçeli ayrıca, son günlerde tahliye edilmeleri gündeme gelen HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile iş insanı Osman Kavala’nın uzun tutukluluk sürelerine değindi.

Demirtaş’a “terörist” Kavala’ya “Sorosçu” diyen Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

Zillet ittifakının istismar kozları elinden alınmalıdır. Uzayıp giden davalar süratle karara bağlanmalıdır. Terörist Demirtaş veya Sorosçu Kavala hakkında karar oluşmalı, hukuken suçlu olup olmadıkları da teyit ve tescil edilmelidir. Yargı reformunun önceliği bu olmalıdır.

Cezaevinde tutuklu bulunan bir teröristten demokrasi abidesi çıkarma çabalarına bağımsız ve tarafsız Türk mahkemeleri geldiğimiz bu aşamada bir son vermelidir. Kim olursa olsun, muhatap şahısların hakkında Türk adaletinin vereceği her karara saygı duymak da temel ilkemizdir.

Terörist Demirtaş davasının bu kadar sürmesinin, mesela 16 Mart 2021’e ertelenmesinin makul bir nedeni var mıdır? Suç ve suçluyla gecikmeksizin mücadele edilmelidir. 2021 yılında terörle ilgili tüm davalar sonuçlanmalı, Türkiye bu bahsi hukuken kapatmalıdır.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Covid-19: Dünya genelinde aktif vakalar 20 milyon bandında
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.