Ana SayfaGüncelErdoğan: Ne zaman kültür faşistlerinin tasallutundan kurtulduk, sanat hayatı canlandı

Erdoğan: Ne zaman kültür faşistlerinin tasallutundan kurtulduk, sanat hayatı canlandı

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın yeni konser salonunun açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Halkı baskıyla dönüştürebileceklerini zannedenler halkın müzik zevkini de yasaklarla değiştirebileceklerine inandılar” dedi ve ekledi: “Ne zaman ülkemiz bu kültür faşistlerinin tasallutundan kurtulmuş işte o zaman Türk kültür ve sanat hayatı yeniden canlanmaya başlamıştır.”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Konser Salonu Açılış Töreni’nde konuştu.

Erdoğan, konuşmasında, müzik türleri arasında olduğu gibi müzisyenler, bestekarlar ve sanatçılar arasında da asla ayrım yapılamayacağını, Türkiye’de diğer pek çok hususta olduğu gibi müzik konusunda da bir dönem çok ciddi hataların yapıldığını söyledi ve ekledi:

Türkiye üzerine karabasan gibi çöken jakoben zihniyetten Türk müziği de payını aldı. Bu ülkede ‘müzik inkılabı’ adı altında Türk halk ve sanat müziğine ‘alaturka müzik’ denilerek yasaklandığı tuhaf dönemler yaşanmıştır.

Devrin gazetelerini açıp baktığınızda ‘alaturka musiki ilga edildi’ gibi birçok manşetle, haberle karşılaşmanız mümkündür.

Halkı baskıyla, zorbalıkla dönüştürebileceklerini zannedenler halkın müzik zevkini de yasaklarla değiştirebileceklerine inanmışlardır. Ne zaman ülkemiz bu kültür faşistlerinin tasallutundan kurtulmuş işte o zaman Türk kültür ve sanat hayatı yeniden canlanmaya başlamıştır.

Son 18 yılda kültür sanat dünyasının zenginleşmesinin daha renkli, daha özgün ve daha özgür bir karaktere bürünmesinin arkasında yatan sebep budur.

“Eski Türkiye manzarasına son verdik”

Türkiye’de insanlar arasında ayrımcılık yapmadıkları gibi müzik türleri ve müzisyenler arasında da hiçbir ayrıma gitmediklerini savunan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Şairleri, yazarları, sanatçıları arasında ayrım yapan, insanlarını dinledikleri müziklere, giydikleri kıyafetlere göre ayıran eski Türkiye manzarasına son verdik. Bu topraklara ait ne varsa hiçbir komplekse kapılmadan ülkemizin bir kazanımı olarak hepsini kucaklamaya çalıştık.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Covid-19: Küresel salgında can kayıpları bir buçuk milyonu aştı
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.