Ana SayfaGüncelErdoğan sosyal medyayı hedef aldı: Denetimsizliğin götüreceği yer faşizmdir

Erdoğan sosyal medyayı hedef aldı: Denetimsizliğin götüreceği yer faşizmdir

HABER MERKEZİ – Sosyal medyadaki ‘sınırsız özgürlüğün’ yeni sorunlara yol açtığını savunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hiçbir denetimin olmadığı, hukukun dışında bir alan olarak algılandığında dijitalleşmenin bizi götüreceği yer, faşizmdir” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu sene 4’üncüsü düzenlenen TRT World Forum’a video konferans yoluyla katıldı.

‘Salgın Sonrası Dünya’da Uluslararası Düzen ve Değişen Dinamikler’ temasıyla gerçekleştirilen forumda konuşan Erdoğan, yeni medya araçlarının, Corona virüsü salgınının ortaya çıkardığı tabloda daha da yaygınlık kazandığını söyledi.

Basın alanında da dijital dünyanın önem kazandığını belirten Erdoğan, ancak bunun olumsuz sonuçları da olduğunu savundu ve şunları söyledi:

Hiçbir denetimin olmadığı, keyfiliklere açık, hukukun dışında bir alan olarak algılandığında dijitalleşmenin bizi götüreceği yer, faşizmdir. Bunun için dijitalleşme, özgürlüğün alanını genişletirken yeni adaletsizliklere, yeni haksızlıklara, yeni ötekileştirmelere yol açmamalıdır. Son yıllarda sosyal medya platformlarının kullanımının yaygınlaşmasıyla, maalesef bu konuda çok ciddi sorunlar yaşanıyor. ‘Sınırsız özgürlük’ başlığı altında tamamen denetimsiz bir alan oluşturularak, yeni mağduriyetlerin oluşmasına sebebiyet veriliyor.

“Devletin iyi niyetine ‘özgürlüğe müdahale’ deniliyor”

Bazı durumlarda hukuk düzeninin de yetersiz kaldığını ileri süren Erdoğan, “Kötülük yapanın, suç işleyenin yanına kâr kaldığı bir düzenin adı özgürlük olamaz” dedi.

Erdoğan, “Devletlerin vatandaşlarını koruma gayesiyle attığı iyi niyetli adımlar ise hemen ‘özgürlüklere müdahale’ parantezine alınarak, akim bırakılmaya çalışılmaktadır” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin başarılarının diğer ülkelerde görmezden gelindiğini iddia eden Erdoğan, yine 2013 yılındaki Gezi Parkı eylemlerine değindi.

Sokakları yakıp yıkanlar, 24 saat canlı yayın yapan uluslararası medya kuruluşları tarafından, barışçıl göstericiler olarak lanse edilmiştir. Suriye’de yüzbinlerce sivilin kanını döken bölücü terör örgütü mensupları, batılı sözde prestijli dergilerin kapağını süslemiştir. Ama aynı olaylar daha sonra Avrupa’nın farklı ülkelerinde yaşanınca, bize basın özgürlüğü dersi verenler, üç maymunu oynadılar. Paris’in göbeğinde haftalarca süren sarı yeleklileri görmezden geldiler. Fransız polisinin göstericileri kör eden orantısız müdahalelerinden hiç bahsetmediler. Fransız devlet organlarının medyaya yönelik ablukası karşısında eleştirel tek cümle kurmadılar.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bahçeli: CHP, bir milli güvenlik meselesine dönüştü
Sonraki Haber
Gazeteci Önel'in de aralarında olduğu 18 kişinin ifadeleri alınmaya başlandı