Ana SayfaGüncelAnkara’da kaçırılan öğrenciler üç ayrı noktada bırakıldı

Ankara’da kaçırılan öğrenciler üç ayrı noktada bırakıldı

HABER MERKEZİ – Ankara’da evlerinin önünden sivil araçlara bindirilerek kaçırıldığı belirtilen üniversite öğrencilerden Ali Berke Ayduğan’ın darp edildikten sonra Gölbaşı’nda, Uğurcan Baynal’ın tehdit edildikten sonra Pursaklar’da, Sena Bademli’nin ise Sincan’da bırakıldığı öğrenildi.

Ankara Öğrenci Dayanışması’ndan üç üniversitelinin sivil araçlara bildirilerek kaçırıldığı bildirildi.

Arkadaşları tarafından ulaşılamayan ve akıbetleri hakkında bilgi alınamayan öğrencilerin, GBT uygulaması yapıldıktan sonra evlerinin önünden kaçırıldığını yazan Halkevleri, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün konuya ilişkin bir bilgisi olmadığını iddia ettiğini aktardı.

“Arkadaşlarımızdan haber alamıyoruz. Bir arkadaşımızın bile başına bir şey gelirse sorumlusu AKP’dir” ifadelerini kullanarak bir paylaşım yapan Öğrenci Kolektifleri ise kaçırıldığı belirtilen öğrencilerden TİP Ankara İl Yöneticisi Ali Berke Ayduğan’ın darp edildikten sonra Gölbaşı’na bırakıldığını duyurdu.

Adalet İçin Hukukçular da “Müvekkilimiz Ali Berke’nin polislerce arabada yol boyu darp edildikten sonra Gölbaşı’nda yol kenarında bırakıldığı bilgisine ulaşıldı. Failler hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır” açıklaması yaptı.

Öğrenci Kolektifleri üyelerinden Uğurcan Baynal’ın tehdit edildikten sonra Pursaklar’da bırakıldığını duyurdu.

Uzun bir süre haber alınamayan bir diğer öğrenci Sena Bademli’nin ise Sincan’da bırakıldığı öğrenildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Dilan Toptaş cinayeti davası: Mahkeme olay yeri keşif talebini reddetti
Sonraki Haber
Rusya’dan Türkiye’ye İdlib uyarısı: Yeterli nüfuza sahip değilsiniz