Ana SayfaDünyaBM’den Ankara’ya ‘Boğaziçi’ çağrısı

BM’den Ankara’ya ‘Boğaziçi’ çağrısı

HABER MERKEZİ – BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, Boğaziçi Üniversite’ne rektör alarak atanan Melih Bulu’nun istifasına yönelik yapılan eylemlerde gözaltına alınanların derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Melih Bulu’nun istifası talebiyle yapılan eylemlerle ilgili açıklama yaptı.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada “Barışçıl gösterilere katıldığı için gözaltına alınan bütün öğrencilerin ve protestocuların hemen serbest bırakılması çağrısında bulunuyor ve polisin aşırı güç kullanımına son vermesini talep ediyoruz” denildi.

LGBTİ+’ların hedef gösterilmesine de tepki gösterilen açıklamada “Yetkililerin LGBTİ+ bireylere yönelik nefreti ve ayrımcılığı teşvik eden homofobik ve transfobik açıklamalarını kınıyoruz” ifadesi kullanıldı.

Almanya’dan da tepki

Bu arada Almanya’dan da yapılan eylemlerde polisin öğrencilere yönelik şiddetine tepki gösterilen açıklamalar geldi.

Federal Meclis İnsan Hakları ve İnsani Yardım Komisyonu Başkanı Gyde Jensen, Twitter üzerinden “Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri Türkiye’de bilimsel özgürlüğün muhafaza edilmesi için protesto gösterileri düzenliyor. Erdoğan TOMA/silahlı polisler gönderiyor ve LGBTİ+ düşmanlığının arkasına sığınıyor. Ancak biz göstericilerin yanındayız” ifadesini kullandı.

Yeşiller Partisi Milletvekili Cem Özdemir de Twitter üzerinden “Boğaziçi Üniversitesi’ndeki protestocuların cesareti ve yaratıcılığı beni çok etkiliyor. Erdoğan’ın ise buna keskin nişancılarla karşılık vermesi akıl almaz. Alman hükümetinden, artık Türkiye’deki insanlarla dayanışma göstermesini bekliyorum” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
35 barodan Boğaziçi eylemlerine yönelik polis şiddetine tepki
Sonraki Haber
Küresel salgında vaka sayısı 104 milyonu aştı