Ana SayfaGüncelErdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na 500 bin liralık tazminat davası

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na 500 bin liralık tazminat davası

HABER MERKEZİ – AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gare’ye dönük operasyonda yaşamını yitiren 13 kişinden kendisini sorumlu tutan CHP lideri Kılıçdaroğlu’na 500 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Gare’ye dönük askeri operasyonunda çoğu asker ve polis 13 kişinin yaşamını yitirmesiyle ilgili kendisini sorumlu sözleri nedeniyle 500 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın tarafından verilen dilekçede ‘Erdoğan’ın sorumlu tutulmasını ‘onur ve şerefine zarar verdiği’ savunuldu.

Kim ne demişti?

Kılıçdaroğlu, 16 Şubat’ta partisinin Meclis grup toplantısında Gare’ye dönük operasyonda yaşamını yitirenlerden Erdoğan’ı sorumlu tutarak şunları söylemişti:

Normalde birisinin bu sorumluluğu alıp istifa etmesi lazım. Rehine kurtarmaya gidiyorsunuz ölüyorlar. Şehidimizin kanları yerdedir. Onlar Türkiye’ye getirilebilirdi. Güya çarşamba günü açıklama yapacak, biz 13 kişiyi kurtardık. Hedef buydu. Davulla zurnayla rehine mi kurtarılır? 13 şehidimizin sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan’dır

Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerine Erdoğan, 17 Şubat’ta Ankara’da partisinin 7. Olağan İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada şu sözlerle yanıt vermişti:

Utanmadan 13 şehidimizle ilgili olarak bunun sorumlusu Cumhurbaşkanıdır diyorsun. Ya sen ne yüzsüzsün ya? 5-6 yıldır bu şehitlerimizi yakından takip eden bizlere bunların sorumlusu Cumhurbaşkanıdır nasıl diyorsun? Terbiyesiz herif. Sana Milli Savunma Bakanımı, İçişleri Bakanımı gönderiyorum seni bilgilendirsinler diye. Sen bunlara layık değilsin, utanmadan sıkılmadan kalkıp Cumhurbaşkanına fatura kesmeye kalkıyorsun.

Aynı gün Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın sözlerine Twitter üzerinden video ile yanıt vermiş ve “Hangi gerekçe ile hakaret ediyorsun? İşin reklamına kaçıyorsun” ifadelerini kullanmıştı.

  Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu’nun eleştirisine yanıt: Terbiyesiz herif
  Kılıçdaroğlu'ndan kendisine 'terbiyesiz herif' diyen Erdoğan'a yanıt



Önceki Haber
Rusya’dan Türkiye’ye İdlib uyarısı: Yeterli nüfuza sahip değilsiniz
Sonraki Haber
İstanbul Valiliği’nden buzlanma ve don uyarısı