Ana SayfaBilim ve TeknolojiWhatsApp açıkladı: Gizlilik sözleşmesini kabul etmezseniz ne olacak?

WhatsApp açıkladı: Gizlilik sözleşmesini kabul etmezseniz ne olacak?

HABER MERKEZİ – Türkiye’de tartışmalara neden olan gizlilik ayarlarındaki değişiklik nedeniyle yeni bir açıklama yapan WhatsApp, “Gizlilik sözleşmesini kabul etmezseniz hesabınıza ne olacak?” sorusuna yanıt verdi.

Facebook’a ait mesajlaşma programı WhatsApp’ın gizlilik ayarlarındaki değişiklikle ilgili olarak başlayan tartışma devam ediyor.

Söz konusu değişiklik sonrası kullanıcı sayısı hızla azalan WhatsApp güncelleme kararı ile ilgili yeni bir açıklama yaptı.

WhatsApp, 8 Şubat tarihine kadar kullanıcılarından Avrupa Birliği ülkelerinden farklı olarak Türkiye dahil birçok ülkede Facebook ve bağlı kuruluşlarının telefon numaraları ve konumları da dahil olmak üzere kullanıcı verilerini toplamasına izin vermelerini istemişti.

Türkiye’de kişisel veri paylaşımının ihlal edildiği tartışmasına neden olan bu değişiklikle birlikte çok sayıda WhatsApp kullanıcısını Signal ve Telegram gibi alternatif mesajlaşma uygulamalarına yönelmişti.

Bunun üzerine WhatsApp, yeni gizlilik sözleşmesinin onaylanma tarihini 15 Mayıs’a ertelemişti.

WhatsApp söz konusu sözleşmeyi kabul etmeyenlerin hesaplarına bu tarihten itibaren ne olacağını açıkladı.

Açıklamaya göre, WhatsApp’ın yeni gizlilik sözleşmesini bu tarihe kadar kabul etmeyen hesaplar birkaç gün boyunca hesaplarına gelen mesaj ve aramaları bildirim olarak görebilecek ancak uygulamayı bunları okumak ya da yanıtlamak için kullanamayacak.

120 gün sonunda kullanıcı sözleşmeyi kabul etmezse yani hesap yeniden aktif edilmezse otomatik olarak silinecek. Başka bir deyişle bu kullanıcılar WhatsApp hesaplarını kaybedecek.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Maltepe Belediyesi işçileri grev hazırlığında
Sonraki Haber
Kürt meselesinde milliyetçilik yarışı mı, demokrasi mi kazanacak?