Ana SayfaToplumsal CinsiyetBüyük Kadın Buluşması 6 Mart’ta Kadıköy’de

Büyük Kadın Buluşması 6 Mart’ta Kadıköy’de

HABER MERKEZİ – 8 Mart Kadın Platformu, 5 Mart’ta Kadıköy’de yapacakları Büyük Kadın Buluşması’nın 6 Mart’a ertelendiğini açıkladı. Kadınlar yaptıkları açıklamada, “Bu sene de hayatlarımızı kuşatan patriyarkaya, erkek-devlet şiddetine, ekolojik yıkıma, sömürüye ve faşizme karşı; isyanımızı, öfkemizi, mücadelemizi her yerde büyütüyoruz” ifadelerini kullandı.

8 Mart Kadın Platformu, “Özgürlüğümüzü kazanacağız” şiarı ile İstanbul Kadıköy’de yapacağı buluşma öncesi Beyoğlu’nda bulunan İnsan Hakları Derneği (İHD) binasında basın toplantısı düzenledi.

5 Mart günü yapılması planlanan eylemin 6 Mart Cumartesi gününe ertelendiği bildirildi.

Platform adına açıklamayı yapan Nupelda Çelik, ekonomik ve siyasal krizin faturasının kadınlara kesilmesini ve salgının kadınları evlere kapatmasını kabul etmediklerini vurguladı.

Çelik, “Bu direncimizi ve ısrarımızı yanımıza alarak, eşit ve özgür bir yaşam için sizleri 6 Mart’ta Kadıköy’de bir araya gelmeye, ‘Büyük Kadın Buluşmamıza’ çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Latin Amerika’dan Avrupa’ya, Güney Asya’dan Ortadoğu’ya dünyanın dört bir yanında kadınların isyanının pandemiye rağmen ve pandemiyle birlikte devam ettiğini belirten Çelik, devamla şunları söyledi:

Tüm dünyadan kız kardeşlerimizin mücadelesine sahip çıkarak özgürlük talebimizi yükseltelim. Bugün Boğaziçi’nde ‘atanmış değil seçilmiş’ diyerek kayyımlara karşı üniversitelerimizi savunan kadınlar olarak, yıllardır yerel yönetimlerde kadın derneklerini kapatarak icraatlarının açılışını yapan kayyımlara karşı kentlerimizi savunan kadınlar olarak özgürlüğümüz için 6 Mart’ta bir kere daha bir araya geliyoruz. Çünkü yaşamımızı, kampüsümüzü, kentlerimizi kendimiz yönetmek istiyoruz.

Çelik, 8 Mart’larda emek sömürüsüne, işsizliğe, güvencesizliğe, erkek-devlet şiddetine, LGBTİ+fobiye, ırkçılığa, irade gaspına, adaletsizliğe karşı sokakları dolduracaklarını kaydetti.

Bu sene de hayatlarımızı kuşatan patriyarkaya, erkek-devlet şiddetine, ekolojik yıkıma, sömürüye ve faşizme karşı; isyanımızı, öfkemizi, mücadelemizi her yerde büyütüyoruz. Özgürlüğümüzü ve hayatlarımızı savunmak için Kadıköy’de buluşuyoruz. İstanbul’un dört bir yanından kadınlar 6 Mart saat 16.00’da Kadıköy, Beşiktaş İskelesi’nde Büyük Kadın Buluşması’nda olacağız. Dünyayı yerinden oynatacağız. Özgürlüğümüzü kazanacağız.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İmamoğlu'nun iki yıla kadar hapsi istendi
Sonraki Haber
Bahçeli istedi, Yargıtay inceleme başlattı