Ana SayfaGüncelDemirtaş: Seçimlerin sonucunu HDP binası değil, HDP’liler belirleyecek

Demirtaş: Seçimlerin sonucunu HDP binası değil, HDP’liler belirleyecek

HABER MERKEZİ – HDP’nin kapatılma davasına ilişkin açıklama yapan Selahattin Demirtaş, “Hiç kimse unutmasın ki, önümüzdeki seçimlerin sonucunu HDP binası değil, HDP’liler belirleyecek” dedi. Demirtaş, Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesine ilişkin ise “Gergerlioğlu her daim halkın vekilidir ve onurumuzdur” açıklamasında bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliği, hakkındaki kesinleşmiş yargı kararının 17 Mart’ta TBMM Genel Kurulu’nda okunmasıyla düşmüştü.

Kararı tanımadığını belirten Gergerlioğlu, “Hiçbir yere gitmiyorum” diyerek Meclis’i terk etmezken, kısa bir süre sonra, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, HDP’nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi’nde (AYM) dava açmıştı.

AYM’ye gönderilen iddianamede, 687 HDP’li için beş yıl süreyle siyaset yasağı getirilmesi istenmişti.

Siyaset yasağı istenenler arasında Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da bulunuyor.

“Buna ortak olanları asla unutmayacağız”

Demirtaş, HDP’ye yönelik parti kapatma davası ve HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesine ilişkin açıklama yaptı.

Avukatları aracılığıyla Twitter üzerinden açıklamalarda bulunan Demirtaş, HDP’nin kapatılma davasıyla ilgili “Bugüne kadar partileri ya darbeciler ya da statükocular kapattılar. İlk kez, bir partinin seçim kazanması için bir başka partiye kapatma davası açılıyor” dedi ve ekledi:

Bu sadece ahlaksızlığın dibi değil, aynı zamanda ağır bir anayasal suçtur. Susarak ya da kararın altına imza atarak buna ortak olanları asla unutmayacağız.

Ardından  “Kapatmak istedikleri HDP budur” diyerek HDP Genel Merkezi’nin fotoğrafını paylaşan Demirtaş, sonrasında ise “Hiç kimsenin kapatmaya gücünün yetmeyeceği HDP ise budur” diyerek Diyarbakır Newroz’undan fotoğraf paylaştı.

Demirtaş, oy sandığı fotoğrafı paylaştığı tweette ise şunları kaydetti:

Sonuç ne olursa olsun, demokrasi ve barış yolundan asla sapmayacaklarını belirten Demirtaş, “Mücadelemizi hukuk içinde sürdürecek ve mutlaka kazanacağız” dedi

Demirtaş son olarak, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesine ilişkin ise “Gergerlioğlu her daim halkın vekilidir ve onurumuzdur” açıklamasında bulundu.


  HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliği düştü
  AP'den Gergerlioğlu açıklaması: İnsan Hakları Eylem Planı acı bir 'doğruluk kontrolü' oldu
  HDP'nin kapatılması istemiyle dava açıldı
  Kapatma davasına muhalefetten gelen ilk tepkiler
  HDP'ye kapatma davasına ilişkin Saray'dan ilk açıklama
  ABD'den Türkiye'ye çifte HDP tepkisi
  Bahçeli: HDP herhangi bir isimle açılmamak üzere kapatılmalı
  Kılıçdaroğlu'ndan HDP'nin kapatılması girişimine tepki
  Meclis Başkanı: Anayasamızda parti kapatma var, bir ilk değil
  Gül: Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesini ve HDP'nin kapatılma davasını çok yanlış buluyorum
  13 kurumdan Gergerlioğlu’na destek açıklaması

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Son 24 saatte 21 bin 30 vaka, 87 can kaybı
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.