Ana SayfaGüncelErdoğan: En kötü ihtimalle Türkiye’deyim

Erdoğan: En kötü ihtimalle Türkiye’deyim

HABER MERKEZİ – Sağlık Bakanı Koca’nın “Aşı tedariki önümüzdeki iki ay için güçleşiyor” yönündeki açıklamanın aksine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aşı tedarikinde ben herhangi bir sıkıntı yaşayacağımızı kabul etmiyorum” ifadelerini kullandı. Erdoğan, bir gazetecinin “Tam kapanmada İstanbul’da mısınız?” sorusunu ise “En kötü ihtimalle Türkiye’deyim” diye yanıtladı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de yeterli Covid-19 aşısının bulunması konusunda sıkıntı yaşanıp yaşanmadığına dair bir soruya “Aşı tedarikinde ben herhangi bir sıkıntı yaşayacağımızı kabul etmiyorum” diye yanıt verdi.

Şu anda ellerinde yeterince aşının bulunduğunu söyleyen Erdoğan, şunları söyledi:

Rusya’da yaptığımız görüşmelerle Sputnik V aşısı inşallah geliyor, gelecek. BioNTech için Almanya’dan verilmiş söz var, inşallah gelecek. (Çin Halk Cumhuriyeti Başkanı) Şi Cinping ile de bu konuda görüşmemiz olacak. Oradan da ciddi miktarda aşının gelmesiyle bu sayıyı yakalamış olacağız. Ben bu konuda ciddi bir durum olacağına inanmıyorum.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çarşamba günkü Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, aşı tedarikinin önümüzdeki iki ay güçleşeceğini ifade etmişti.

Koca, “Aşı tedariki önümüzdeki iki ay için güçleşiyor ancak sonrasında aşı bolluğu yaşanması bekleniyor. Üretilen aşıların üretim kapasitesi de artıyor” demişti.

İstanbul’da cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Türkiye’de geliştirilen aşılarla ilgili bir soruya ise şöyle yanıt verdi:

Yerli aşıyla da üniversitelerimiz, bazı ilaç firmalarımız yoğun bir çalışma içindeler. Onların verdiği bilgiye dayanarak söylüyorum. Eylül-Ekim gibi üretime geçeceğine inanıyorum. Erciyes ve Ankara’daki üniversitelerimizin çalışmaları var.

Öte yandan bir gazetecinin “Tam kapanma döneminde İstanbul’da mısınız?” sorusuna ise Erdoğan, “Şu an henüz kesin kararımı vermedim ama buralardayım ben. En kötü ihtimalle Türkiye’deyim” diye yanıt verdi.




Önceki Haber
İçişleri’nden kafa karıştıran açıklama: İçki yasağına değinmeden uyarı
Sonraki Haber
TSK’nin sınır ötesi operasyonlarında iki asker daha yaşamını yitirdi