Ana SayfaManşetBahçeli Gergerlioğlu üzerinden AYM’yi hedef aldı: Hesap sorulur

Bahçeli Gergerlioğlu üzerinden AYM’yi hedef aldı: Hesap sorulur

HABER MERKEZİ – MHP lideri Devlet Bahçeli, HDP Milletvekili Gergerlioğlu hakkında verilen hak ihlali kararı nedeniyle AYM’yi hedef alarak, “Bu hesap da elbet bir gün muhataplarına sorulur” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) hak ihlali kararı vermesinin ardından tahliye edilen Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun, 4 ay sonra Meclis’e milletvekili olarak dönmesiyle ilgili Twitter’dan paylaşımda bulundu.

“Hak, çok geniş cepheli bir değerdir. Bu değerin yalnızca bir tarafını görmek hiçbir şeyi görmemektir” ifadesini kullanan Bahçeli, “Anayasa Mahkemesi’nin, HDP’li Gergerlioğlu hakkında vermiş olduğu hak ihlali kararı milletin hakkına riayet ve hürmet değil, terörizme örtülü destektir” dedi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’a “Tavsiyem bu sözlerimi aklından çıkarmamasıdır” diyerek seslenen Bahçeli şu ifadelerle Arslan’ı hedef aldı:

Açılan bir şey zamanı geldiğinde kapatılır. Bu hesap da elbet bir gün muhataplarına sorulur. Hak zayi olmaz, heba olmaz, gecikse bile hakkın teslimi eninde sonunda tarafını ve yerini bulur.

Bahçeli, daha önce de AYM’nin kapatılması yönünde çağrı yapmıştı. Bahçeli ayrıca Meclis’te adalet nöbeti tutan Gergerlioğlu için de Meclis başkanını hedef almış ve bunun üzerine Gergerlioğlu apar topar gözaltına alınmıştı.




Önceki Haber
Almanya'daki sel küresel ısınma tartışmasını alevlendirdi
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.