Mersin’de ‘Geçinemiyoruz’ mitingine çağrı

Mersin’de ‘Geçinemiyoruz’ mitingine çağrı

Mersin’de 27 Şubat’ta “Geçinemiyoruz” mitingi düzenleyecek Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, tüm kesimleri hayat pahalılığına ve zamlara karşı mitinge çağırdı.

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, emekli, memur ve işçi maaşlarına yapılan zammın, son dönemde elektriğe, suya, doğalgaza ve temel ihtiyaçlara yapılan zamlarla erimesine karşı miting düzenliyor.

“Artık yeter geçinemiyoruz” şiarıyla yapılacak miting, 27 Şubat günü saat 14.00’da Mersin’in Yenişehir ilçesinde bulunan eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nda (Millet Bahçesi yanı) yapılacak.

Mitinge çağrı yapan platform bileşenlerinden Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş) Mersin Şubesi Başkanı Kemal Göksoy ile Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Mersin Şubesi Başkanı Mahmut Sümbül, mevcut duruma dur diyebilmek için tüm Mersinlileri zamlara karşı ses çıkarmaya çağırdı.

‘Maaşlar eridi ’

Zamlardan en çok işçilerin etkilendiğini belirten Göksoy, işçilerin, son dönemde yapılan zamlarla birlikte maaşlarının yüzde 200 eridiğini ve işçilerin “Artık yeter geçinemiyoruz” şiarıyla sokakta olduğunu kaydetti.

Aldıkları ücretlerle geçinemedikleri gibi elektrik, doğalgaz faturalarını, akaryakıt ücretlerini ödeyemeyecek duruma geldiklerini aktaran Göksoy, elektrik faturaları kira ücretine denk gelecek şekilde fahiş bir ücrette geldiğinden ötürü işçilerin geçinemediğini söyledi.

“İşçiler, insanca yaşamak için insanca bir ücret istiyor” diyen Göksoy, bu mitingin amacının yapılan zamlara, işsizliğe, sefalete karşı Mersin halkıyla bir araya gelerek ses yükseltmek olduğunu ifade etti. 27 Şubat’ta yapacakları mitingle itirazlarını sokakta dile getireceklerini kaydeden Göksoy, sokak sokak bildiri dağıtarak herkesi mitinge çağırdıklarını söyledi.

‘Birleşik mücadeleyle durdurabiliriz’

Sadece kendi üyeleri için değil, tüm kamu emekçilerin haklarını savunduklarını belirten Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül de, kamuda güvencesiz çalışan, haksızlığa uğrayan tüm emekçiler için uğraştıklarını ifade etti.

Sümbül, “Biliyoruz ki bu süreçte en çok etkilenen kesimlerden biri de kamu emekçileri oldu. Aldıkları maaşları, zamlarla birlikte eridiğini ve yok olduğunu gördük. Geçinmek için ve çocuklarımızın geleceği için ses çıkarıyoruz. Bu kadar zamlara karşı kamu emekçilerin sessiz kalması mümkün değil. İş yerlerinde bu konuda büyük tepkiler var” diye konuştu.

Yaşanan tablo karşısında işçilerin, emekçilerin ve halkların birleşik mücadelesiyle zamları durdurulabileceğini söyleyen Sümbül, herkesi mitinge gelerek güç vermeye çağırdı.

HABER MERKEZİ