HDP’den hasta tutuklular için video: Cezaevleri ölüm evlerine dönüşmesin

HDP’den hasta tutuklular için video: Cezaevleri ölüm evlerine dönüşmesin

Hasta tutukluların durumuna dikkat çekmek için video yayınlayan HDP, “Cezaevleri ölüm evlerine dönüşmesin” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), sosyal medya üzerinden hasta tutukluların durumuna dikkat çekmek için 4’üncü videoyu paylaştı. Daha önce hasta tutuklular Mehmet Emin Özkan ve Aysel Tuğluk ile Garibe Gezer’in hikayelerinin paylaşıldığı videoda bu defa son 5 yılda yaşamını yitiren hasta tutukluların durumuna dikkat çekildi.

“Yüzlerce hasta tutsak cezaevlerinde yaşam ve adalet mücadelesi veriyor. Cezaevleri ölüm evlerine dönüşmesin. #HastaTutsaklaraÖzgürlük” ifadeleriyle paylaşılan video da bazı tutukluların durumlarına dikkat çekildi.

Paylaşılan videoda şu ifadeler yer aldı:

Sevkan Becerekli, Şakran 2 Nolu Cezaevi’nde bedeninin yarısı felç. İhtiyaçlarını tek başına karşılayamıyor. Haftada bir hatırlayamadığı bayılmalar yaşıyor. Ayda bir nöbet geçiriyor. Sağ pariyertalde 5 cm’lik çöküklük var. Posttravmatik epilepsi hastası ortada derecede nörolojik episit hastası. Fatma Tokmak, Sincan Kadın Cezaevi, kalp hastası ve günlük iğne yapıyor. Sıddık Gürel, İskenderun T Tipi Kapalı Cezaevi, 70 yaş üstü ve çeşitli hastalıkları bulunuyor. Mevlüde Baştaş, Şakran Kadın Cezaevi yüzde 90 oranında engelli ve 61 yaşında. İdris Başaran, Bursa E Tipi, epilepsi, çölyak, kalp, kronik mide ve bağırsak hastası. Dicle Bozan, Elazığ Kadın Kapalı Cezaevi, bağırsakları dışarıda ve bir bacağı protezli.

 

Gereği düşünüldü. Sanığın sağlık raporları detaylı incelenmiş ve cezaevinde kalmaya devam etmesi yönünde engel bulunmadığı anlaşılmıştır.

 

Sadece son 5 yılın kayıtlarına göre 89 hasta tutsak ağır hastalıklar nedeniyle cezaevinde yaşamını yitirdi. Kamuoyunu yaralayan bu sorunun çözümü için cezaevinde bulunan hasta tutsakların acil ve kalıcı tedavileri yapılmalı, hapishane koşullarında tedavisi yapılamayan hasta tutsaklarında acilen infazları durdurulmalıdır.

 

HABER MERKEZİ