Ana SayfaGüncelAKP’li Kızılkaya, tehdidini haber yapan siteleri ‘kumar, istismar ve fuhuş’la suçlayıp tazminat istedi

AKP’li Kızılkaya, tehdidini haber yapan siteleri ‘kumar, istismar ve fuhuş’la suçlayıp tazminat istedi

HABER MERKEZİ – Başbakan’ın başdanışmanlarından Muhsin Kızılkaya, asistanı Harun Bayhan’ın Hakkari’de dairesini DBP’ye kiraya veren Recep Akar’ı “pişman ettirme” sözleriyle tehdit ettiği ve HDP’yi de “terör örgütü” olarak itham ettiği ses kaydının haberini yapan 13 haber sitesindeki haber içerikleri hakkında “çocukların cinsel istismarı”, “müstehcenlik”, “fuhuş”, “kumar oynanması için yer imkanı sağlanması” gibi iddialarla erişim engeli çıkarttı. Kızılkaya, haberin kaynağı Mezopotamya Ajansı ve HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım’dan da tazminat istedi.

Hakkari’de Demokratik Bölgeler Partisi’ne (DBP) dairesini kiraya veren Recep Akar isimli yurttaşın Başbakanlık’ta başdanışman olarak çalışan Muhsin Kızılkaya’nın asistanı Harun Bayhan tarafından tehdit edildiğine dair ses kayıtları ortaya çıkmış ve bu ses kayıtları Mezopotamya Ajansı tarafından haberleştirilmişti.

Akar’ın kaydını paylaştığı ve Mezopotamya Ajansı’nın yayınladığı telefon görüşmelerinde Bayhan, devletin gücünü baskı altına alma aracı olarak kullanırken, HDP’yi de “terör örgütü” olarak nitelendirmişti.

Olayın gündeme gelmesinin ardından Muhsin Kızılkaya ve Harun Bayhan “kişilik haklarına saldırı, şeref ve itibarının zedelendiği” iddiasıyla Mezopotamya Ajansı ve haberin ardından konu ile ilgili açıklamalarda bulunan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım hakkında 5’er bin TL’lik tazminat talebiyle dava açtı.

Haber yayınlayan sitelere ‘fuhuş’ ve ‘müstehcenlik’ suçlaması

Kızılkaya ayrıca haberi yayımlayan aralarında gazetemizin de bulunduğu 13 internet sitesindeki haber içerikleri hakkında “çocukların cinsel istismarı”, “müstehcenlik”, “fuhuş”, “kumar oynanması için yer imkanı sağlanması” gibi iddialarla erişim engeli çıkarttı.

İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği’nin çıkarttığı erişim engeli kararındaki gerekçelerin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın 17 Aralık’ta Meclis’te Sendika.Org’a uygulanan sansürü savunurken kullandığı, sonrasında bu ifadeler için özür dilediği, “çocuklara cinsel taciz, müstehcenlik ve kumar oynatılmasına imkan sağladığı” gerekçeleriyle aynı olması dikkat çekti.

Aralarında Gazete Karınca’nın da olduğu, içerik engeli gelen haber sitelerinden bazıları şöyle: Artı Gerçek, Demokrat Haber, İleri Haber, Gazete Yolculuk.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Avrupa'daki muhaliflere suikast iddiası: 'Paris katliamını planlayan MİT yetkilisine bakmak gerek'
Sonraki Haber
Hayvancılık biterken: Erdoğan'dan Hakkari'de 'Yayla yasaklarını kaldırıyoruz' açıklaması