Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu: KHK’lar sıkıyönetim bildirileriyle aynı, muhalefet tasfiye ediliyor

Kılıçdaroğlu: KHK’lar sıkıyönetim bildirileriyle aynı, muhalefet tasfiye ediliyor

HABER MERKEZİ – OHAL’in ilan edildiği 20 Temmuz 2016 tarihini bir kez daha “darbe” olarak niteleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Geldiğimiz nokta FETÖ ile mücadele olmayı geçti, artık iktidara muhalif olanların tasfiye sürecini yaşıyoruz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da “OHAL’de Yeter Forumu”nun açılışında konuştu.

Olağanüstü Hal’i (OHAL) eleştiren CHP lideri, gelinen noktanın, Gülen Cemaati ile mücadelenin ötesine geçtiğini belirterek şunları söyledi:

“Artık iktidara muhalefet edenlerin tasfiye sürecidir. Milletvekilleri hapiste… Milletin seçtiği milletvekilleri hapiste. Bunların görevi parlamentoda değil mi? Gazeteciler, avukatlar, akademisyenler hapiste. Adalete erişim hakları, savunma hakları ellerinden alındı. Sıkıyönetim bildirileriyle geçmişte neler yapılıyorsa KHK’larla aynı şeyler yapılıyor. Yeni suçlar icat ettiler. Bir kişiyi suçluyorlarsa eşi ve çocuklarının da pasaportlarını iptal ediyorlar.

“Her darbe kendi hukukunu yaratır. 20 Temmuz darbesi de kendi hukukunu yaratıyor. O darbeleri yapanlar kendi geleceklerini güvenceye alıyorlardı, 20 Temmuz darbesini yapanlar da kendi gibi düşünenlerin geleceğini güvenceye alıyor. Bu darbe döneminde de parası olanlar, sırtı kalın olanlar hapisten çıktılar.

“Öyle bir noktaya geldik ki yargı artık birbirini tanımıyor. En alttaki mahkeme, ‘Ben AYM’yi tanımam’ diyor. Hukukun olmadığı bir süreci yaşıyoruz. Her ne kadar Anayasa 153. maddede ‘AYM kararları kesindir’ dese de, alt mahkeme ‘Senin kararlarını uygulamayacağım’ diyor. Geldiğimiz nokta budur. Siyasi otorite suçluyu belirlemekte, yargı sadece onu onaylamakta. 1940’ların Almanya’sını bugünün Türkiye’sinde yaşıyoruz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Emani davası: İkişer kez ağırlaştırılmış müebbet, 72’şer yıl hapis cezası
Sonraki Haber
Suriyeli bir mülteci komşusu tarafından öldürüldü