Ana SayfaGüncelErdoğan: Aşağıda olsaydım CHP’li Özel’e ağzının payını verirdim

Erdoğan: Aşağıda olsaydım CHP’li Özel’e ağzının payını verirdim

HABER MERKEZİ – AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis’te bugün yaşanan tartışmayla ilgili olarak “Aşağıda olsaydım CHP’li Özel’e ağzının payını verirdim” dedi. Erdoğan, 15 CHP’li milletvekilinin İYİ Parti’ye geçmesiyle ilgili olarak ise, “Güneş Motel olayından daha beter bir durum” yorumunda bulundu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan’a özel TBMM Genel Kurulu’nda yapılan oturum ve 15 CHP’li milletvekilinin İYİ Parti’ye geçmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Meclis’te bugün yaşanan gerginlikle ilgili olarak Erdoğan, “Aşağıda olsaydım CHP’li Özel’e ağzının payını verirdim” dedi.

CHP’nin İYİ Parti’ye desteği için “Güneş Motel olayından daha beter bir durum” yorumunda bulunan Erdoğan, şöyle konuştu:

“Bunun ötesinde senin 15 milletvekilin partinden ayrılıyor, sözde İYİ Parti’ye geçiyor. Sözde İYİ Parti’de, bugün onların koltuklarında o geçenler var mıydı? Bugün oraya onlar oturdu mu? Bu nasıl bir iş? Bunun ahlaki bir yanı olabilir mi? Bunun Güneş Motel olayından çok daha beter bir durumu söz konusu. Parlamentomuzun bu duruma düşmesi, bizim için gerçekten bir felaket. YSK kararı cumartesi verse bu 15’ler olayı olmazdı.”

Erdoğan, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün muhalefetin ortak adayı olması ihtimali için ise “Onun bileceği şey, öncelikle ona sormalısınız” yorumunda bulundu.

Meclis’te ne oldu?

Meclis’te 23 Nisan’a özel oturumda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “20 Temmuz darbesini şiddetle reddediyorum. Bu meclisin yetkilerini birileri el kaldırarak bir insana veremez” sözlerine AKP tepki gösterdi.

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP’li 15 milletvekilinin İYİ Parti’ye katılmasına atıfta bulunarak “Milletvekillerini kiraya vermenin huzursuzluğunu buraya yansıtmıştır” dedi.

Elitaş’ın ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Milletvekili Özgür Özel de tartışmaya dahil olarak, “Başbakan Binali Yıldırım Tuzla’ya bırakılmış, tanklar geliyor diye evinden alınmış, bilinmeyen bir yere doğru yola çıkmış, Ilgaz Tüneli’ne saklanmış, Jandarma çakarlarının görülmesinden sonra geceyi Ilgaz Tüneli’nde geçirmiştir” diye konuştu.

Özel’e sert karşılık veren Başbakan Yıldırım ise, “O gecenin gerçeği şudur. O gece, tanklar senin genel başkanına yol verirken, Başbakan, uçaklara bu alçakları vurun demiştir” ifadesini kullandı.

Yaşanan tartışma için “Tek kelime ile rezalet” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Başbakan Yıldırım ve MHP lideri Bahçeli ile birlikte salonu terk etti.

Erdoğan’ın oturumu terk etmesi İYİ Parti Milletvekili Okutan’ın kürsüye gelmesinden hemen önce gerçekleşti.




Önceki Haber
23 Nisan’da iş cinayeti: Çalışırken elektrik akımına kapılan çocuk hayatını kaybetti
Sonraki Haber
'The Rain'den Türkçe altyazılı fragman: "Yağmur seni kime dönüştürecek?"