Ana SayfaDünyaKredi kartı ve evliliğe izin var alkole yok: Japonya’da reşit olma yaşı 20’den 18’e indiriliyor

Kredi kartı ve evliliğe izin var alkole yok: Japonya’da reşit olma yaşı 20’den 18’e indiriliyor

HABER MERKEZİ – Japonya’da parlamentoda kabul edilen yasayla reşit olma yaşı 2022 yılı Nisan ayından itibaren 20’den 18’e düşürülecek. Değişiklik ile beraber evlenme ve kredi kartı alma başvurusu yapmak için yaş sınırı da 18’e düşürülürken, alkol ve sigara yasağı 20 yaşından küçüklere uygulanmaya devam edecek.

Japonya parlamentosu Diet, Medeni Kanun’un revize edilmesini ve reşit olma yaşını 20’den 18’e düşürülmesini öngören yasayı onayladı.

Sputnik’in Kyodo ajansından aktardığına göre parlamentoda kabul edilen yasayla yeniden düzenlenecek Medeni Kanun, 2022 yılı Nisan ayında yürürlüğe girecek.

Revize edilecek Medeni Kanun’da reşit olma yaşının 18 olarak belirlenmesiyle ülkede 18 ila 20 yaşındakiler ailelerin rızası olmadan evlenebilecek.

Aynı zamanda 18 yaşından itibaren kredi kartı ve kredi için başvuru da yapılabilecek.

Ancak yeni yasada alkol, sigara ve kumar yasağı 20 yaşından küçüklere uygulanmaya devam edecek.

Reşit olma yaşı neden düşürülüyor?

İktidardaki Liberal Demokratik Parti üyeleri, reşit olma yaşının düşürülmesiyle genç yaştakilerin ekonomiye katılımını artırmayı ve yaşlanan nüfusta düşen doğum oranlarının tersine çevirmeyi hedeflediklerini söylüyor.

Muhalif milletvekilleri ise yeterince tartışmaya açılmadığı gerekçesiyle Medeni Kanun’daki değişikliğe ve revizeye karşı çıkıyor.

Guardian’ın haberine göre kanundaki söz konusu değişiklik, ilk olarak 2009 yılında Adalet Bakanlığı tarafından önerilmişti.




Önceki Haber
Gezici anketi: İktidarın büyük şehirlerde kaybetme ihtimali oldukça yüksek
Sonraki Haber
İstanbul'da bir kadını darp eden taksici hakkında 3 yıl hapis istendi