Ana SayfaGüncelİmamoğlu: Korku duvarlarını yıkmak zorundayız

İmamoğlu: Korku duvarlarını yıkmak zorundayız

HABER MERKEZİ – CHP’nin İstanbul Belediye Başkan Adayı İmamoğlu, 23 Haziran’da tekrarlanacak seçimleri de kazanacağını vurgulayarak, söz konusu seçimlerin bir ‘demokrasi sınavı’ olacağını belirtti. “Korku duvarlarını yıkmak zorundayız” diyen İmamoğlu, seçim kampanyasını üç ana eksende yöneteceklerini de dile getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı seçildiği 31 Mart yerel seçimlerinin sonuçları Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından iptal edilen CHP adayı Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran’da tekrarlanacak seçimleri de kazanacağını vurguladı.

Kendisini şu anda da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hissettiğini söyleyen İmamoğlu, “ben İstanbul’daki kampanya süresince gezdiğim her alana İstanbul’un seçilmiş belediye başkanı olarak gideceğim” dedi.

‘On binlerce avukattan destek’

Amerika’nın Sesi’nden Mehmet Sümer’e konuşan İmamoğlu, 31 Mart seçimlerine yönelik sıkı bir hazırlık yaptıklarını ancak bu kez o hazırlıkları bir adım daha ileriye taşıyacaklarını söyledi.

“Şimdi bir adım ileri gidiyoruz. Daha büyük bir adım atıyoruz. Büyük bir hukukçu desteği alacağız. Yanılmıyorsam 50’ye yakın baro açıklama yaptı. On binlerce avukat bize bu süreçte katkı sunacak. Yani biz sadece olaya sandık güvenliği, sandık sonrası açıklama ve o geceye dönüp bakışımız olmayacak.
“YSK dahil, hiçbir gerekçe üretmemeleri noktasında mutlaka çok dikkatli olacağız ve biz bu seçimde belki de dünya tarihinde ilk defa kamunun yapması gereken birçok sorumluluğu toplum olarak yaparak, demokrasi mücadelemizi zaferle sonuca ulaştıracağız.”

“Korku duvarlarını yıkmak zorundayız”

23 Haziran’daki İstanbul seçimlerinin bir ‘demokrasi sınavı’ olacağını belirten İmamoğlu, “Bu bir demokrasi mücadelesi. Ama korku duvarlarını yıkmak zorundayız. Demokrasi mücadelesi korkarak verilmez” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kaldı ki şu an benim verdiğim mücadele, şahsi bir makam mücadelesi değil ki. Demokrasi mücadelesi ve bunun adı net olarak demokrasi seferberliği. Dolayısıyla böyle bir seferberlik içerisinde endişe etmeyecek, herkes mutlaka konuşacak.
“Çünkü benim verdiğim mücadele, sanatçının daha özgür ortamlarda sanatını icra edebilmesi, iş insanının mal varlığının teminat altına alınabilmesi, yani hak, hukuk, adalet kavramlarından bahsediyoruz. Korkarak konuşmayarak, başarı elde etme şansımız yok. Sanatçılar korkmaz zaten. İş insanları da korkmamalı.”

Seçim kampanyası nasıl olacak?

Seçim kampanyasını üç ana eksende yöneteceklerini söyleyen İmamoğlu, bunları şöyle sıraladı:

“Birincisi, bu İBB seçimi dolayısıyla biz İstanbul’u nasıl yöneteceğimizi topluma anlatacağız.
“Ama ikincisi ve çok önemlisi, bunun aynı zamanda bir demokrasi mücadelesi olduğunu ve demokrasiyle ilgili bir seferberlik olduğunu tekrar tekrar hatırlatacağız. Mağduriyetin yaşatıldığını ve mutlaka demokrasi için kazanmamız gerektiğini hatırlatacağız.
“Üçüncüsü de bahsettiğiniz konu. Tespitlerimizi insanların önüne koyarak, nasıl bir israf ortamının yaratıldığını, nasıl haksız, hukuksuz işlerin yapıldığını tek tek İstanbullularla paylaşacağız. Buna dönük hazırlıklarımız var.”

İstanbul seçimleri: Avrupa Konseyi heyet gönderecek

YSK’den 23 Haziran’da tekrarlanacak İstanbul seçimleri kararları


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Üç yılda 2 bin 397 gazetecinin basın kartı iptal edildi
Sonraki Haber
Ankara’da sağlıkçılara biber gazı ve gözaltı