Ana SayfaGüncelDiyarbakır’da ev baskınında bir kişi öldürüldü

Diyarbakır’da ev baskınında bir kişi öldürüldü

HABER MERKEZİ – Bağlar’da polisin bir eve düzenlediği operasyon sonucu bir kişi yaşamını yitirdi, bir özel hareket polisi yaralandı. DHA olayı ‘çatışma’ diye aktarsa da İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasında ‘çatışma’ ifadesi geçmiyor. Görgü tanıkları da evde çatışma izine rastlamadığını aktarıyor.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesindeki bir eve, dün akşam saatlerinde yapılan ihbar sonucu polisler tarafından baskın düzenlendi.

Operasyonda bir kişi yaşamını yitirdi, bir özel hareket polisi de yaralandı.

Öldürülen kişinin Mücahit Yılmaz olduğu açıklanırken, yaralı polisin olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

DHA, konuya dair haberinde polisin baskın düzenlediği evde ‘çatışma çıktığını’ iddia etti. Ancak İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasında ‘çatışma’ ya da öldürülen kişinin üzerinde silah bulunduğuna dair bir ifade yer almıyor.

“İç güvenlik operasyonları kapsamında, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü birimlerince düzenlenen operasyonda, terör örgütünün kırsal alandan gelerek şehirde faaliyet yürüttüğü tespit edilen BTÖ mensubu Mücahit Yılmaz etkisiz hale getirilmiş, 2 kişi gözaltına alınmıştır. Etkisiz hale getirilen şahsın kaldığı yerde yapılan aramada, başkası adına düzenlenmiş sahte kimlik, silah, mühimmat ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmiştir.”

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre de Yılmaz’ın öldürüldüğü evde kapının kırılmadığı görüldü. Evde herhangi bir çatışma izi de yok.

Ajans, teşhis için balkonda bulunan Yılmaz’ın cenazesinin üzerine götürülen görgü tanıklarının, Yılmaz’ın cenazesinin yanında herhangi bir silahın bulunmadığını söylediğini aktarıyor.

Yine tanıklar, mutfak dolabında iki adet mermi izinin olduğu ve dışarıdan ateş edilmiş olabileceği iddiasını dillendiriyor.

Evin sahipleri gözaltında

Baskın yapılan evin sahipleri Ahmet ve Birsen Yoldaş çifti, operasyon sonrası gözaltına alındı.

Çift aynı zamanda olayın görgü tanığı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
IŞİD’in yağmaladığı eserler sanat piyasasında satılıyor
Sonraki Haber
'Süreci bitiren' Ceylanpınar cinayetlerinde faili meçhule doğru