Ana SayfaGüncelTanıklar ‘baskı altında ifade verdik’ dedi, gazeteci Ataman yine tahliye edilmedi

Tanıklar ‘baskı altında ifade verdik’ dedi, gazeteci Ataman yine tahliye edilmedi

HABER MERKEZİ – 3 yılı aşkın süredir tutuklu bulunan gazeteci Ziya Ataman’ın yargılandığı davada yine tahliye çıkmadı. Duruşmada konuşan tanıklar, ifadelerinin baskı altında alındığını belirtti ve yaptıkları teşhisleri reddetti.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Ziya Ataman’ın da aralarında bulunduğu dokuzu tutuklu toplam 19 kişi hakkında açılan davanın 7’nci duruşması Şırnak 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Avukatların salonda hazır bulunduğu duruşmaya tutuklular ise cezaevlerinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmaya ilk olarak tutuklular savunma yaptı.

Savunmasını Kürtçe tercüman eşliğinde yapan Ataman, mahkeme heyeti tarafından kendisine yöneltilen soruları yanıtladı ve hakkındaki iddiaları reddetti.

Tanıklar: İfademiz baskı altında alındı

Ardından konuşan tanıklardan bazıları, ifadelerinin baskı altında alındıklarını söyleyerek, yaptıkları teşhisleri reddetti.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre bugüne kadar 22 kere ‘iftira atmak’tan soruşturma açılan tanık Uğur Eyinç ise okuma yazması olmadığını belirterek, soruşturma aşamasında beyanları okumadan imzaladığını söyledi.

Eyinç, hakkında ifade verdikleri kişilere ilişkin sorulan sorulara ise sürekli “hatırlamıyorum” yanıtını verdi.

Tanık ifadelerinin ardından söz alan Ataman’ın avukatı Barış Oflas da müvekkili hakkında iki suçlama olduğunu belirterek bunlara dikkat çekti.

Ataman’ın, Beytüşşebap’ta geçtiğimiz yıllarda yaşanan çatışmalara katıldığına dair herhangi bir bulgunun olmadığını vurgulayan Oflas, müvekkilinin o sırada akrabasının evinde olduğunu hatırlattı.

Oflas, müvekkilinin isminin bulunduğu notların ise doğruluğunun bulunmadığını dile getirdi.

Avukat Mucahit Dursun da uzun tutukluluk süresine işaret ederek, tutukluların tahliye edilmesini talep etti.

Avukat savunmalarının ardından, mahkeme heyeti, savcılık mütalaası istemeden ara verdi.

Aranın ardından heyet tüm tutukluların tutukluluk hallerinin devamı yönünde karar vererek duruşmayı 4 Temmuz’a erteledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gazeteci Ali Sönmez Kayar'ın yargılandığı dava ertelendi
Sonraki Haber
Savunma Bakanlığı ve Erdoğan’dan ‘sınır ötesi operasyon’ mesajı