Ana SayfaGüncelHDP’li vekilin 70 yaşındaki annesi Kadriye İmir gözaltında

HDP’li vekilin 70 yaşındaki annesi Kadriye İmir gözaltında

HABER MERKEZİ – HDP Milletvekili Nuran İmir’in 70 yaşındaki annesi Kadriye İmir, Esenboğa Havalimanı’nda gözaltına alındı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Nuran İmir’in annesi Kadriye İmir, Almanya’dan geldiği Ankara Esenboğa Havalimanı’nda gözaltına alındı.

70 yaşındaki annesinin gözaltına alındığını Twitter üzerinden duyuran HDP’li İmir, şunları yazdı:

“Saat 19:30’da Ankara Esenboğa Havaalanı’nda 70 yaşındaki annem Kadriye İmir arama kararı var denilerek hukuksuzca gözaltına alındı.
“Her yıl Türkiye’ye defalarca gelip giden anneme daha önce hiçbir bilgilendirme ne bize ne kendisine yapılmamış, şu an keyfi bir şekilde gözaltında.”

Annesinin gözaltına alınmasına dair Mezopotamya Ajansı’na da konuşan HDP’li İmir, dosya hakkında bilgi alamadıklarını, sadece Ankara 8. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 2019 yılında annesi hakkında yakalama kararı çıkarıldığına dair bilgi alabildiklerini söyledi.

HDP’li vekil, annesinin kısa zaman önce ameliyat olduğunu ve sağlık sorunları nedeniyle Ankara’ya getirdiklerini aktardı.

Annesinin birçok kez Türkiye’ye gelip gittiğini vurgulayan İmir, kendilerine tebligat yapılmadığını ve soruşturma hakkında da gözaltı sonrasında bilgileri olduğunu belirtti.

Saatlerdir Esenboğa Havalimanı’nda tutulduklarını söyleyen İmir, annesinin sağlık kontrolü ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü TEM Şube’ye götürüleceğinin bilgisinin verildiğini sözlerine ekledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
TTB 17 Nisan’a kadar sürecek eylem takvimini açıkladı
Sonraki Haber
23 müzisyen kadınla söyleşi: “Müzikle Yaşayan Kadınlar”