Ana SayfaÇalışma YaşamıMetal işçileri yeniden Ankara yolunda: ‘Bu gelen işçinin ayak sesleri’

Metal işçileri yeniden Ankara yolunda: ‘Bu gelen işçinin ayak sesleri’

HABER MERKEZİ – Dün Ankara’ya yürümek isterken gözaltına alınan Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi işçiler, “Ankara duy sesimizi bu gelen işçinin ayak sesleri” sloganıyla yeniden yürüyüş başlattı.

Birleşik Metal İşçileri Sendikası’na (Birleşik Metal-İş) üye oldukları için çalıştıkları Systemair, HSK, Özer Elektrik ve Baldur fabrikalarından tazminatsız olarak işten atılan ve ücretsiz izne çıkarılan işçiler, dün Gebze’den Ankara’ya yürüyüş başlatmıştı.

Yürüyüşe müdahale eden polis 99 işçi ve sendikacıyı gözaltına almıştı.

Gece saatlerinde serbest bırakılan işçiler bugün tekrardan aynı yerde toplanarak basın açıklaması yaptı.

“Sendikalaşma hakkı istiyoruz” pankartı açan işçilerin açıklamasına DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da katıldı.

Burada konuşan Çerkezoğlu, işverenlerin ve patronların sırtını iktidara dayadığını, işçilerin ise güçlerini yaratıkları emeklerinden aldığını ifade etti.

Sendikal faaliyetlerin önündeki bütün engellerinin kaldırılması gerektiğini vurgulayan Çerkezoğlu, “Bu topraklarda eşitliğin, adaletin, özgürlüğün, barışın ve kardeşliğin olduğu, demokrasinin tüm kurallarıyla işlediği bir emeğin Türkiye’sinin mücadelesini hep birlikte omuz omuza büyütmeye kararlı olduğumuzu buradan bir kere daha söylüyoruz” dedi.

Yapılan açıklamanın ardından işçiler, “Ankara duy sesimizi bu gelen işçinin ayak sesleri” ve “Zafer direnin emekçinin olacak” sloganları ve dövizlerle Ankara’ya gitmek için yola çıktı.

Çerkezoğlu da işçilere, Gebze çıkışına kadar eşlik etti.

Gebze çıkışına kadar yürüyen işçiler, daha sonra araçlarla Ankara yürüyüşüne devam edecek. İşçiler, yürüyüşlerine Ankara girişinde tekrardan yaya olarak devam edecek.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kılıçdaroğlu ile Akşener'den ortak açıklama: Seçim istiyoruz
Sonraki Haber
Erdoğan'dan Arınç'a 'Devran' tepkisi