Ana SayfaÖzelUnutmak mı?

Unutmak mı?


Reyhan Hacıoğlu


Unutmak mı, sanmam. Bir yerde okumuştum. Buldum. Bir kartpostalda yazıyordu. Abim yollamıştı. Sitem miydi gerçek mi, çözemedim hala: “Size yaşatılan olayları unutabilirsiniz ama size hissettirilen duyguları asla.” İşte bu yüzden, unutmak mı? ASLA!!!

Misal: 30 kiloda işkence edilen Mustafa Koçak’ı unutmak mı, sanmam, ASLA!!!

Ya da ölüm orucunda “ölmek istemiyorum” diyen İbrahim Gökçek mi, sanmam, ASLA!!!

Var daha: Ölüme terk edilen binlerce siyasi tutsak mı örneğin, sanmam, ASLA!!!

Kendilerini korumaya alıp işçilere bir eldiveni çok gören patronları mı, sanmam, ASLA!!!

Ya da “kendi OHAL’inizi alın, ‘Evden çıkmayın’” diyen özel hastaneleri olan “doktoru” mu, hiç sanmam, ASLA!!!

“Hadi iyisin yine sana kıyak yaptık” deyip, sermaye devlet el ele, garibana dua-kolonya veren adamı mı, hayır hayır, ASLA!!!

Binlerce insanı KHK ile mağdur edip, işlerinden, hastalarından edip, sonra pişkince alkış yapan iktidarı mı, yok daha neler, ASLA!!!

Dünya virüsle uğraşırken Kürtlerin belediyelerine el koyan zihniyeti mi, onu hiç olmaz işte, ASLA!!!

Hastane ve doktorlar yetersizken, bir de üstüne gönderilen ilaçların tarihi dahi geçen bir sağlık sistemini Kürt kentlerine reva görenleri mi, sanmıyorum, ASLA!!!

Faturayı, elektrik, doğal gaz ve suyu nasıl ödeyeceğini düşünüp, korkudan hastaneye dahi gidemeyen amcayı mı, mümkün mü, ASLA!!!

Sokakta önü kesilip “evine git” denilerek hüzne boğdurulan yaşlı amca ve otobüse bindirilmeyen yaşlı teyzeyi mi, mümkünü yok, ASLA!!!

‘Bizi sakın unutma’ diyen müebbet ve ağır hasta tutsak ve avludaki güneşe dahi hasret olan Fatma Tokmak’ı değil tecavüzcüleri bırakan adaleti mi, yok yok, ASLA!!!

Bütün çığlıklara rağmen resmen ölümüne göz yumulan kanser hastası küçük Ahmet’in tutuklu babasını görmesinin dahi engelleyenleri mi, olmaz, ASLA!!!

Ya da kredi borcu olduğu için önlem alınmamasına rağmen her gün işe gitmek isteyen genç kadını mı, ASLA!!!

Ya bir gecede Edirne sınırına götürülen günlerce aç çıplak bekletilen, sonra da kaderlerine terk edilen mültecileri mi, ASLA!!!

Bugünlerden geriye utançlarımız kalacak, eğer ki dayanışmayı, mücadele etmeyi, empati kurmayı, bencil olmamayı öğrenemezsek. Eğer lanet sistem can çekişiyorsa ölsün ama bizi de kendi çukurlarına çekmesin, çekmesinler.

Başka bir dünya mümkün. Ben hala, ben inatla, ben sabırla inanıyorum. Ve size bir sır veriyim mi, ben bu yaşatılanlardan hele yaşlılara olanlardan çok ama çok UTANIYORUM. Ve bunu unutmam ASLA mümkün olmayacak.

Ve eğer Elend beni hissediyorsa şayet, dileğin dileğimdir. Bir gün elbet, bir gün hep birlikte.




Önceki Haber
'Corona' nedeniyle çalışma yoğunlukları arttı: Depo işçilerinin can güvenliği yok
Sonraki Haber
AKP’yle görüşme sonrası HDP: Ayrımı kabul etmiyoruz