Ana SayfaDünyaBu kez Almanya: Kürt aileye polis şiddeti

Bu kez Almanya: Kürt aileye polis şiddeti

HABER MERKEZİ – Almanya’nın Herne kentinde, Kürt bir ailenin sokak ortasında polis şiddetine maruz kaldığına ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Polislerin, Beser Okyay ve Tarzan Kılıç isimli kardeşleri yere düşürdükten sonra da darp etmeye devam ettiği görüntülere yansıdı.

ABD’de polis şiddetine karşı bir haftayı aşkın bir süredir protesto eylemleri devam ederken, bu kez Almanya’nın kuzeybatısındaki Herne kentinde Kürt bir aile polisin şiddetine maruz kaldı.

Yeni Özgür Politika’nın haberine göre Herne kentinde 29 Mayıs Cuma günü, Beser Okyay ve Tarzan Kılıç isimli kardeşler, sokak ortasında polis tarafından darp edildi.

Komşuları tarafından cep telefonuyla kayda alınan ve sosyal medyada yayımlanan görüntülerde, polislerin cop ve biber gazı ile şiddet uyguladığı görülüyor.

Görüntülerde Tarzan Kılıç’a ellerini arkada birleştirmesine rağmen copla ve özellikle yüzüne birçok kez gaz sıkıldığı görülüyor. Kılıç yerde de darp edilmeye devam ediyor.

Bu sırada abla Beser Okyay’ın da birkaç kez tekmelendiği, yere düştüğü ve üstüne çıkıldığı görülüyor.

Komşuların “Rahat bırakın, kadın hasta” bağrışlarına rağmen tartaklanan ve biber gazına maruz bırakılan Okyay’ın başından yaralandığı belirtildi.

‘Polisleri biz çağırmıştık’

Gazeteye konuşan Tarzan Kılıç, polisin kendilerine hiçbir şey sormadan şiddet uygulamaya başladığını söyledi.

Olay günü ablasını ziyaret ettiğini, ablası ve yeğeni arasındaki anlaşmazlığı çözemeyince polisi çağırdığını belirten Tarzan Kılıç, polisleri karşılamak için bina önünde beklerken şiddete maruz kaldıklarını anlattı.

Polisler Kılıç’ın agresif olduğunu iddia ederken, görüntüler ise polisi yalanladı.

Kılıç da agresif olmadığını, sorunu izah etmek istediğini, polisi arayan kişinin de kendisi olduğunu anlatmaya çalıştığını belirtti.

Darp raporu alan kardeşler polis hakkında suç duyurunda bulunacaklarını söyledi.

Gazetenin haberine göre polis saldırısından sonra uzun süre kelepçeli bekletilen ve daha sonra karakola götürülen Kılıç, saatlerce tutulduğu nezaretten hiçbir tutanak tutulmadan serbest bırakıldı.

Polis şiddetiyle ilgili soruşturma sürerken, Bochum polisinin de NRW İçişleri Bakanı’nı yaşanan şiddet konusunda bilgilendirdiği açıklandı.


ABD’de isyan devam ediyor, eylemler birçok ülkeye sıçradı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Enflasyon Mayıs'ta beklentilerin üzerinde arttı
Sonraki Haber
Evli olduğu erkeğin şiddetinden kaçıp sığınma evine gitti, polis adresi erkeğe verdi