Ana SayfaGüncelGönül Aslan’a tahliye, oğlu Dilgeş artık özgür

Gönül Aslan’a tahliye, oğlu Dilgeş artık özgür

HABER MERKEZİ – Rosa Kadın Derneği’ne dönük soruşturma kapsamında tutuklanan Gönül Aslan, itiraz üzerine tahliye edildi. Aslan’ın tahliyesiyle birlikte 3 yaşındaki oğlu Dilgeş de cezaevinden çıktı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 22 Mayıs’ta yapılan eş zamanlı baskınlarla çoğunluğu kadın hakları savunucusu ve siyasetçi 18 kişi gözaltına alınmıştı.

Ertesi gün 18 kişinin sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği’nce aralarında Rosa Kadın Derneği başkanı ve üyelerinin de bulunduğu 12 kişi tutuklanmıştı.

Tutuklanan isimlerden biri olan Bağlar Belediyesi Meclis üyesi Gönül Aslan, 3 buçuk yaşındaki oğlu Dilgeş ile birlikte cezaevine konulmuştu.

Aslan’ın böbrek hastası 3 yaşındaki oğlu Dilgeş ile beraber cezaevine konulması büyük tepkilere neden olmuş, avukatları tarafından itirazda bulunulmuştu.

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Genel Merkez Yöneticisi Avukat Berdan Acun, müvekkili Gönül Aslan’ın tahliyesine karar verildiğini duyurdu.

Twitter üzerinden açıklama yapan Acun, “Annesi ile birlikte cezaevine girmek zorunda olup, özgürlüğünden yoksun kalan Dılgeş artık özgür” dedi.

Tahliye kararı ile Aslan ve oğlu Dilgeş’in Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi’nde çıktığı öğrenildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Muharrem Eralp'in öldürdüğü Ayşegül Öztürk anıldı: Yaşam hakkımızdan vazgeçmeyeceğiz
Sonraki Haber
'Ev hapsi'nin ardından Alınak'ın ayaklarına elektronik kelepçe de takıldı