Ana SayfaCezaevleriTutuklu Şeyhmus Koç ölüm orucunda

Tutuklu Şeyhmus Koç ölüm orucunda

HABER MERKEZİ – Nusaybin Davası’nda tutuklu Şeyhmus Koç’un taleplerinin karşılanması için ölüm orucuna başladığını ailesine aktardığı bildirildi.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının devam ettiği 26 Mayıs 2016’da gözaltına alındıktan sonra tutuklanan 17’si çocuk 70 kişi hakkında açılan ve daha sonra tefrik edilen Nusaybin Davası’nda ağırlaştırılmış müebbet ve 28 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Şeyhmus Koç, Tokat T Tipi Kapalı Cezaevi’nde ölüm orucuna başladı.

Koç’u ziyaret eden baba Nuri Koç, “Oğlumu 3 gün hücre cezası diye götürmüşler. 6 gün hücre cezasına çarptırılmış. 6 günlük hücre cezası sonrası oğlumu tarafsız koğuşa koymuşlar. İradesini kırmaya çalışıyorlar. Oğlum mevcut duruma ilişkin idareye defalarca dilekçe yazmış. Buna rağmen onu koğuşuna, arkadaşlarının yanına götürmemişler. Ciddiye almamışlar” dedi.

Oğlunun bundan dolayı ölüm orucuna başladığını belirten baba Koç, “Oğlum tanınmayacak haldeydi. Ağzından kan kusuyordu” ifadelerini kullandı.

Oğlunun durumu için cezaevi yetkilileri ve nöbetçi savcı ile de görüştüğünü ve eyleminden vazgeçirilmesi için yardımcı olmalarını istediğini belirten baba Koç, yetkililerin kendisine ellerinden bir şey gelemeyeceğini, Adalet Bakanlığı’na nakil için dilekçe vermesi gerektiklerini aktardı.

Baba Koç, oğlunun talebinin kabul edilerek kendi koğuşuna gönderilmesini istedi.


Mezopotamya Ajansı

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hindistan'da uçak kazası: En az 15 ölü, 123 yaralı
Sonraki Haber
Tutukluların talebi kabul edildi, açlık grevi sonlandırıldı