Ana SayfaGüncelASAM’ın Garo Paylan’ı hedef göstermesine tepki büyüyor

ASAM’ın Garo Paylan’ı hedef göstermesine tepki büyüyor

HABER MERKEZİ – ASAM’ın gazetelere ilan vererek hedef gösterdiği Ermeni milletvekili Garo Paylan’la dayanışma amacıyla aralarında sanatçı, yazar, aktivist ve işçilerin de olduğu çok sayıda kişi imza kampanyası başlattı.

Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM), Azerbaycan ile Ermenistan arasında Karabağ bölgesinde yaşanan çatışmalara ilişkin yayımladığı gazete ilanında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan’ı hedef almıştı.

İlanda, “HDP’li Garo Paylan’ın Azerbaycan ve Türkiye’yi hayasızca suçlayan ve Ermenistan’a açıkça arka çıkan sözleri asla kabul edilemez bir ihanetin belgesidir. Bağımsız yargıyı ve TBMM’yi bahsi geçen şahıs hakkında gereğini yapmaya çağırıyoruz” denilmişti.

Türkiye’nin savaş politikalarına karşı her zaman barışın yanında durduğunu vurgulayan Ermeni milletvekili Paylan, ASAM yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Ermenistan’ın saldırganlıkla itham edildiği bildiride ASAM Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerinin imzası bulunuyor.

Hedef gösterilmesi üzerine sosyal medyada destek paylaşımları yapılan Paylan’la dayanışma ise büyüyor.

Aralarında sanatçı, yazar, aktivist ve işçilerin de olduğu çok sayıda kişi Garo Paylan’la dayanışma amacıyla imza kampanyası başlattı.

“Garo Paylan yalnız değildir” başlığıyla başlatılan imza kampanyasında, “Milletvekili Garo Paylan fikirlerini dile getirdiği için nefret söylemiyle hedef gösterildi, düşmanlaştırıldı. Bu tür hedef göstermelerin yol açtığı facialara ve yıkımlara defalarca tanık olduk. Bu yüzden hep birlikte vurguluyoruz: Garo Paylan yalnız değildir” denildi.

Paylan’a destek için başlatılan imza kampanyası yüzlerce kişiye ulaştı.

Kampanyada imzası bulunan isimlere buradan ulaşabilirsiniz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Akşener'den Erdoğan'a: Hazine'yi damadına emanet edersen olacağı bu
Sonraki Haber
Özsavunmada bulunan Fikriye'nin oğlu: Babam annemin eline silahlı zorla verdi