Ana SayfaToplumsal CinsiyetEvli olduğu kadına işkence yapan Mert Akın hakkında 75 yıla kadar hapis istemi

Evli olduğu kadına işkence yapan Mert Akın hakkında 75 yıla kadar hapis istemi

HABER MERKEZİ – İstanbul’da evli olduğu kadını işkenceye maruz bıraktığı için tutuklanan Mert Akın hakkında 23 yıl 5 aydan 75 yıl 9 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İstanbul Sancaktepe’de yaşayan 23 yaşındaki bir kadın, 2 Ekim gecesi evli olduğu Mert Akın tarafından fiziksel şiddete maruz bırakılmıştı.

Hastanede tedavi altına alınan kadın, Akın’dan şikayetçi olmuştu.

Polislerce Maraş’ta yakalanan Akın, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Akın hakkında iddianame hazırlanan iddianame, İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

İddianamede, Akın’ın kadına yaptığı işkenceler ve cinsel saldırı anlatıldı. Saatler sonra Akın’ın kapıyı kilitleyerek evden çıktığı, yaklaşık 1 saat sonra tekrar eve geldiği, kadına küfür ederek hakaretlerde bulunduğu kaydedildi.

Kadının telefonunun Akın tarafından zorla alınması nedeniyle polise haber veremediği, en sonunda çocuklarıyla beraber babasının evine gittiği ifade edildi.

İddianamede Mert Akın’ın birden çok suçu kadına yönelik ağır bir şekilde gerçekleştirmesi nedeniyle  hakkında, en üst sınırdan cezanın verilmesi hususunun dikkate alınması gerektiği vurgulandı.

Akın hakkında “nitelikli cinsel saldırı”, “nitelikli yağma”, “nitelikli kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “eşini kasten yaralama”, “eşe karşı eziyet”, “zincirleme hakaret” ve “silahla (bıçakla) tehdit” suçlarından toplamda 23 yıl 5 aydan 75 yıl 9 aya kadar hapsi istendi.

Akın’ın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
ABD'den ‘Türkiye’de terör saldırısı olabileceği’ yönünde uyarı
Sonraki Haber
Enis Berberoğlu’nun itirazına üst mahkemeden de ret