Ana SayfaGüncelGül’den Bahçeli’nin ‘AYM yeniden yapılandırılmalı’ çağrısına destek

Gül’den Bahçeli’nin ‘AYM yeniden yapılandırılmalı’ çağrısına destek

HABER MERKEZİ – MHP lideri Bahçeli’nin “Anayasa Mahkemesi yeni hükümet sisteminin doğasına uygun şekilde yeni baştan yapılandırılmalıdır” çağrısına destek veren Adalet Bakanı Gül, “Demokrasi ve hukukun üstünlüğüne kavuşmak içi her türlü değişiklik yapılabilir” dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Anayasa Mahkemesi yeni hükümet sisteminin doğasına uygun şekilde yeni baştan yapılandırılmalıdır” çağrısına destek verdi.

Gül, “Demokrasi ve hukukun üstünlüğüne kavuşmak içi her türlü değişiklik yapılabilir. Bunu yapacak olan da milletin seçtiği parlamentodur” ifadelerini kullandı.

Bakan Gül ayrıca, “Türk milleti adına karar veren yargı Türk milletine sırtını dönemez. Yargının ‘pardon’ deme lüksü yoktur” dedi.

Ne olmuştu?

Devlet Bahçeli, AYM’nin yapısının değiştirilmesine yönelik çağrısında şunları söylemişti:

Geçmişin hüzünlü ve kaotik dönemlerinden hukuken, fiilen, fikren ve ruhen kurtuluş bu şekilde sağlanacaktır. Anayasa Mahkemesi’nin son zamanlarda verdiği kararlar sancılı ve sakattır. Hak ihlalleri adı altında, milli haklara ve adalet duygusuna telafisi imkansız zararlar verilmektedir. Türkiye darbelerle yüzleştikçe, darbelerin demokrasi karşıtı kurumlarıyla hesaplaştıkça istikbal ve istiklalini sarsılmaz biçimde güvenceye alacaktır. Yeni Yasama Yılının başlangıcında bu konunun samimi, sağduyulu, önyargısız, demokrasi ahlakına ve milli gerçeklere münasip ölçülerde değerlendirilip tartışmaya açılması halisane beklentimizdir.

Bahçeli’nin söz konusu çıkışı, AYM Başkanı Zühtü Arslan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında yaşanan söz düellosunun ardından gelmişti.

Kamuoyu önünde yaşanan gerginlik, Soylu’nun “Şehirlerarası karayollarında gösteri yürüyüşleri düzenlenemez” hükmünü AYM’nin iptal etmesini eleştirmesiyle başlamıştı.

Bakan Soylu, AYM Başkanı Arslan’a “Madem özgür bir ülkeyiz, ana caddelerde, sokaklarda özgürce yürüyüş hakkının ortadan kaldırılmasını onayladınız. Polis koruması almana gerek yok. Bisikletinle işe git gel bakalım. Anayasa Mahkemesi Başkanı’na söylüyorum kendi arabamla tek başına gitmeye ben varım. Sen var mısın?” diye tepki göstermişti.

Soylu’nun hedef aldığı AYM Başkanı Zühtü Arslan ise “AYM kararları eleştirilebilir, ama önce okuyup anlamak lazım” eleştirisinde bulunmuştu. Soylu da buna “FETÖ” imasıyla yanıt vermişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gazete dağıtımcısının 'Corona'ya yakalandığı anlaşılınca gözaltı kararı kaldırıldı
Sonraki Haber
Gerekçesiz ceza isteyen savcı: Anlayana gerekçe çok açık