Ana SayfaGüncelEski AKP’li vekil Arslan Disiplin Kurulu’na sevk edildi

Eski AKP’li vekil Arslan Disiplin Kurulu’na sevk edildi

HABER MERKEZİ – AKP’nin kuruluşunda da yer alan eski AKP milletvekili Mehmet İhsan Arslan, Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

AKP Merkez Yürütme Kurulu’nun (MYK) bugün (24 Kasım) gerçekleştirilen toplantısında, 22 ve 23’üncü dönem Diyarbakır Milletvekili Mehmet İhsan Arslan’ın Merkez Disiplin Kurulu’na sevkine oy birliğiyle karar verildi.

Oğlu Ali İhsan Arslan halen AKP’de milletvekili olan Mehmet İhsan Arslan, 17 Kasım’da BBC Türkçe’de yayınlanan söyleşisinde “Parlamenter sisteme geçişin çok uzak olmadığını düşünüyorum” demişti.

“15 Temmuz sonrası panikledik ve olayın vahameti karşısında onların yargıyı kullanırken kullandığı bütün taktikleri, araçları, biz kullanmaya başladık” ifadeleri kullanan Arslan aynı söyleşide, çözüm sürecinin AKP tarafından sonlandırıldığını şu sözlerle anlatmıştı:

Dolmabahçe’ye sorunu çözelim niyetiyle gidildi ama ondan sonraki adımların tamamen siyasi bir hüviyet kazanacağı fark edildi bence. O yüzden “aman ha, bu bizi yakar” dediler.

Bence biz bunu devletin bekası, vatanın bütünlüğü adına o oyundan vazgeçtik diye ben tanımlıyorum. Çünkü bu ciddi bir ilk adım olacaktı. Konunun siyaseten tanımlanması ve siyasi müzakerelere konu olması hadisesiydi.


BBC Türkçe’deki söyleşinin tamamını BURADAN okuyabilirsiniz.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Covid-19 pandemisinde vaka sayısı 60 milyona yaklaşıyor
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.