Ana SayfaDünyaTrump giderayak hüküm giyen eski danışmanı Flynn’i affetti

Trump giderayak hüküm giyen eski danışmanı Flynn’i affetti

HABER MERKEZİ – ABD Başkanı Trump, görevinden ayrılmasına kısa bir süre kala FBI’ın yürüttüğü bir soruşturmada yalan söylediğini itiraf eden eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Flynn’i affetti.

ABD Başkanı Donald Trump, eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn’i affettiğini açıkladı.

Flynn, 2016’daki başkanlık seçimlerine Rusya’nın müdahalesine ilişkin soruşturmada FBI’a yalan söylediğini itiraf etmişti.

Af kararını Twitter üzerinden paylaşan Trump, “General Michael Flynn’e tam af verildiğini açıklamak benim için büyük bir onur. Flynn ve harika ailesini tebrik ediyorum. İşte şimdi harika bir Şükran Günü geçireceğini biliyorum” diye yazdı.

Flynn de bu tweet’e ABD bayrağının ve İncil’deki Yeremya 1:19 babının yer aldığı bir paylaşımla yanıt verdi: “‘Sana savaş açacak, ama seni yenemeyecekler. Çünkü seni kurtarmak için ben seninleyim.’ Böyle diyor Rab.”

ABD Temsilciler Meclisi Adalet Komitesi Başkanı Jerrold Nadler ise “Bu af hak edilmemiştir, prensipsizdir ve Trump’ın gittikçe kötüleşen mirasına eklenen bir diğer lekedir” ifadeleriyle Trump’ın af kararına tepki gösterdi.

New York Times gazetesi de haberinde, Trump’ın daha önce görülmemiş bir adım atarak görevden ayrılmadan önce kendisi hakkında açılabilecek soruşturmalarla ilgili olarak ileriye dönük kendisine de af çıkartabileceğini öne sürdü.

3 Kasım’daki seçimleri kaybeden Trump, 20 Ocak’ta Beyaz Saray’dan ayrılacak ve seçilmiş başkan Joe Biden göreve resmen başlayacak.


Karınca, VOA Türkçe, BBC Türkçe

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Reform: Yukarıdan düşecek kırıntılar
Sonraki Haber
Gazeteci Altan: Irak Kürdistan Bölgesi’nde savaş hazırlığı yapılıyor