Ana SayfaGüncelİmamoğlu’na ‘suikast girişimi’ iddiası

İmamoğlu’na ‘suikast girişimi’ iddiası

HABER MERKEZİ – İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik IŞİD tarafından ‘suikast hazırlığı yapıldığı’, bu nedenle İmamoğlu’nun koruma polislerine, “Artık daha dikkatli ve duyarlı olun” denildiği ileri sürüldü. İddiaya göre, suikast girişiminde bulunmak için görevlendirilen IŞİD’liler de yakalandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik IŞİD üyelerince ‘suikast hazırlığı yapıldığı’ iddia edildi.

Odatv’nin haberine göre, 23 Kasım’da Ekrem İmamoğlu’nun koruma polislerine, “Artık daha dikkatli ve duyarlı olun” denildiği belirtildi.

Haberde “İçişleri Bakanlığı ve Valilikle koordine olunarak güvenlik çemberi yeniden ele alındı, tüm güvenlik kurumları uyarıldı. İstanbul Valiliği emriyle Ekrem İmamoğlu’nun koruma sayısı artırıldı” ifadelerine yer verildi.

Yine OdaTV’nin iddiasına göre, İmamoğlu’na suikast hazırlığında olan IŞİD”liler son anda yakalandı.

Halk TV Haber Koordinatörü Bengü Şap da, canlı yayında ‘İmamoğlu’na suikast alarmı verildiğini ve İmamoğlu’nun koruma çemberinin genişletildiğini’ ifade etti.

Şap, olayı henüz İçişleri Bakanlığı’na doğrulatamadığını ancak İBB kaynaklarına doğrulattığını ifade etti.

“İmamoğlu ve ekibi kamuoyuna aktarmak istemediler”

Yine Halk TV’de gazeteci Ayşenur Arslan, “Türkiye’nin gündemi çok yoğun olduğu için İmamoğlu ve ekibi kamuoyuna aktarmak istemediler” dedi.

 İmamoğlu ve ekibi şu an bir toplantı halinde. Bu bilginin yayılması toplantıya bomba gibi düştü çünkü onlar bunu biliyordu. Türkiye’nin gündemi çok yoğun olduğu için İmamoğlu ve ekibi kamuoyuna aktarmak istemediler. Çünkü kaos ortamı oluşturmak isteniyor suçlaması yapılabilirdi. Bu nedenle İmamoğlu ve ekibi, bu durumun İçişleri Bakanlığı tarafından duyurulmasını beklediler.

T24’e konuşan İBB kaynakları da ‘İmamoğlu’na suikast planlandığı ve koruma sayısının artırıldığı bilgisinin kendilerine aktarıldığını’ doğrularken, saldırı hazırlığındaki IŞİD’lilerin yakalandığına ilişkin ise kendilerine bilgi gelmediğini aktardı.

“İmamoğlu’nun koruma ekibini uyardık”

Sözcü’nün haberine göre ise, İçişleri Bakanlığı yetkililerine ulaşan gazeteci İsmail Saymaz, yetkililerin kendisine şu bilgilerin verildiğini aktardı:

Elimize bir istihbari bilgi notu ulaştı. Bu bilgi notunda başka isimler de var. Ancak somut ya da güncel bir suikast tehdidi söz konusu değil. Yalnızca bir duyum söz konusu.

Bu duruma istinaden biz devlet olarak önlemlerimizi aldık, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da koruma ekibini uyardık.

Kimi siyasiler ya da yöneticiler hakkında dönem dönem bu ve benzeri duyumlar ulaşıyor ve gerekli önlemler alınıyor.

Konuyla ilgili ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Covid-19: Küresel salgında vaka sayısı hızla artıyor
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.