Ana SayfaGüncelAKP’li Özlem Zengin hakkında paylaşım yapan avukat tutuklandı

AKP’li Özlem Zengin hakkında paylaşım yapan avukat tutuklandı

HABER MERKEZİ – AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’e ilişkin sözleri nedeniyle gözaltına alınan avukat Mert Yaşar ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçundan tutuklandı.

AKP Grup Başkanvekili ve Tokat Milletvekili Özlem Zengin’e sosyal medya hesabı üzerinden hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan avukat Mert Yaşar, dün gece (22 Şubat) Eyüpsultan’da bulunan evinde gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Yaşar, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.

Hürriyet’in haberine göre savcılıktaki ifadesinin ardından Yaşar, ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçundan tutuklanması talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Hakimlik, Mert Yaşar’ın tutuklanmasına karar verdi.

Ne olmuştu?

Avukat Mert Yaşar, Twitter üzerinden Gülen cemaati ile ilgili görüşlerini bildiren AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in paylaşımını alıntılayarak  “Cumhurbaşkanlığı kabinesine ilk gece hakkı verilse, Özlem Zengin gagasını kapatır mı?” ifadelerini kullanmıştı.

Yaşar’ın bu sözlerine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yargı organlarına “Bağımsız Türk yargısından bu Mert Yaşar denen mahlukun en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz. Bu haysiyetsizlik karşısında acaba muhalefet ne yapacak? Kuvvetle muhtemel kafasını kuma gömecek. Takipçisi olacağız” diye seslenmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da 22 Şubat’ta konuya ilişkin resen soruşturma başlattığını açıklamıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Adana'da iş cinayeti: Çalıştığı binanın ikinci katından düşen işçi hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Beş ilçede hava kirliliği ‘hassas’ seviyede