Ana SayfaGüncelŞenyaşar ailesinin adalet nöbeti: Ailemi öldürdüler, bu nasıl adalet?

Şenyaşar ailesinin adalet nöbeti: Ailemi öldürdüler, bu nasıl adalet?

HABER MERKEZİ – Suruç’ta AKP milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısında eşini ve iki çocuğunu kaybeden Emine Şenyaşa’ın görüşme talebiyle gittiği savcının reddetmesi üzerine adliye önündeki oturma eylemi ikinci gününde. ‘Adalet istiyorum’ diyen anne Şenyaşar, “Adalet sağlanıncaya kadar buradan kalkmayacağım” dedi.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 24 Haziran 2018 genel seçim sürecinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınlarının iş yeri ve hastane saldırıları sonucu eşini ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar, ‘adalet’ talebiyle Urfa Adliyesi önünde oturma eylemi ikinci gününde.

Şenyaşar ailesi, dosyaya ilişkin görüşme talebinde bulunduğu Urfa Cumhuriyet Başsavcısı’nın görüşmeyi reddetmesi üzerine oturma eylemi başlatmıştı.

Gün boyu adliye önünde oturma eyleminde olan Şenyaşar ailesinin görüşme talepleri bugün de reddedildi.

“Adalet sağlanıncaya kadar buradan kalkmayacağım”

Adliye önünde konuşan anne Şenyaşar, adalet istediklerini belirterek, şunları söyledi:

Ben hastayım. Kalbimde sorun var. Ayağım ağrıyor. Gözlerim görmüyor. Burada oturuyorum. Savcıya derdimizi anlatmak istiyoruz. Ama bizle görüşmek istemiyor. Ben burada oturmaya devam edeceğim. Ailemi öldürdüler. Çocuğumu cezaevine attılar. Bu nasıl adalet? Çocuklarımı hastanede katlettiler. Niye hastanedeki kayıtları çıkarmıyorlar? Niye bu katliamı yapanlar tutuklanmadı? Ben adalet istiyorum. Adalet sağlanıncaya kadar buradan kalkmayacağım.

Öte yandan gün boyu oturma eyleminde olan Şenyaşarları Urfa Baro Başkanı Abdullah Öncel ziyarette bulunurken, yine baronun Kadın Hakları Merkezi’ne bağlı avukatlar da aileyi ziyaret etti.

Oturma eyleminde olan Şenyaşarları takip etmek isteyen gazetecilere ise “Adliye içinde görüntü almak yasak” denilerek izin verilmediği bildirildi.

Aile oturma eylemine yarın da devam edecek.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Karabük'te iş cinayeti: Taş kırma makinesine sıkışan iki işçi hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.