Ana SayfaToplumsal CinsiyetHastanede sistematik cinsel saldırı: Fail erkekler hala görevde

Hastanede sistematik cinsel saldırı: Fail erkekler hala görevde

HABER MERKEZİ – Urfa’da bir hastanede çalışan beş erkek, işitme engelli bir kadını sistematik cinsel saldırıya maruz bıraktı. Hastanenin failleri koruyan bir davranış sergilediği ve erkeklerin hala görevde olduğu belirtildi.

Urfa’da Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Bilgi İşlem biriminde çalışan ve yaşları 30 ile 40 arasında değişen C.İ., A.Ç., N.A., F.R. ile K.Ç. isimli erkekler, 30 yaşındaki işitme engelli bir kadına tecavüz etti.

Hasta olarak kaydı yapılan kadının iletişim bilgilerini mesai arkadaşlarıyla paylaşan personel ve beraberindeki dört kişi, daha sonra kadına sistematik cinsel saldırıda bulundu.

Vaka, cinsel saldırıyı hastanenin bazı polikliniklerinde de gerçekleştiren personeller arasında 12 Nisan’da yaşanan bir tartışma sonrası ortaya çıktı.

Mezopotamya Ajansı’ndan (MA) Emrullah Acar’ın haberine göre hastane yönetimi, olanların ortaya çıkması üzerine personellerden C.İ., A.Ç. ve N.A.’nın önce izinli olduğunu söyledi, gelen tepkilerin ardından ise C.İ., A.Ç. ve N.A. hakkında idari soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Hastane yönetiminin failleri koruduğu ileri sürülürken, C.İ., A.Ç. ve N.A.’nın Karaköprü Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde görevlendirilmek istendiği iddia edildi.

Faillerden F.R. ve K.Ç.’nin ise hala görev başında olduğu belirtildi.

Konuya ilişkin MA’nın ulaştığı hastane başhekimlik personeli, olayla ilgili İl Sağlık Müdürlüğü’nün soruşturması olduğunu ve bilgi paylaşamayacağını belirterek, İl Sağlık Müdürlüğü’ne yönlendirdi.

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilisi ise, soruşturmanın devam ettiğini, basınla bilgi paylaşamayacağını belirtti.

Soruşturmayı doğrulayan yetkili, olay sonucunda açığa alınan olup olmadığı bilgisini ise vermedi. Yetkili, soruşturmanın tamamlanması sonrası İl Sağlık Müdürlüğü tarafından açıklama yapılacağını aktardı.




Önceki Haber
Kapanma sonrası 3 aşamalı 'açılma' hazırlığı yapılıyor
Sonraki Haber
AİHM'den yayın yasağı ve dokunulmazlıkların kaldırılması kararı