Ana SayfaEkolojiBiyokütle Santrali istemeyen Çöçelli halkına Jandarma müdahalesi

Biyokütle Santrali istemeyen Çöçelli halkına Jandarma müdahalesi

HABER MERKEZİ – Maraş’ın Çöçelli mahallesi yakınlarına 2 çimento fabrikasının ardından bu kez de Biyokütle Enerji Santrali kurulma çalışmasına başlandı. Biyokütle santrali istemeyen köylülere ise jandarma müdahale etti.

Antep-Maraş Otoyolu çıkışındaki Çöçelli Köyü’ne yaklaşık 350 metre uzaklıktaki 88 bin 500 metrekare Hazine arazisine ECO Ticaret Anonim Şirketi tarafından kurulması planlanan Biyokütle Enerji Santrali’nin kurulmasını engellemeye yönelik dün başlayan ve köylülerin direnişi sonrası durdurulan çalışmalara bugün tekrar başlandı.

Çalışmaların başlaması üzerine tekrar toplanan köylülere, jandarma yakın mesafeden biber gazı sıkıp sert müdahalede bulundu.

Köylüler, köylerine yakın 2 çimento fabrikası bulunduğunu, bu fabrikaların yapılmasının ardından bölgede ürün rekoltelerinin yarı yarıya azaldığını belirtti.

Köyde yaşayan yurttaşlar, “Yaşam alanlarımız yok edilmek isteniyor. Şu anda bile sabah kalktığımız zaman evlerimizin önü, arabalarımızın üzeri sapsarı kül ile kaplı. Bu yetmiyormuş gibi şimdi bir de atıkların toplanarak yapılacağı ve bu enerji üretileceği söylenilen bir fabrika yapılmak isteniyor. Yani kısaca hepimizi öldürmek istiyorlar. Buraya fabrika yapılırsa bizim yaşam alanımız kalmayacak. Çünkü yapılmak istenilen fabrika yerleşim birimi olan Çöçelli Mahallesi’ne (Köy) 350 metre mesafede. Bu kadar yakın bir alana böyle bir fabrika yapılır mı?” diyerek olaya tepki gösterdi.

Hava kirliliğinden dolayı mahsulün de düştüğünü dile getiren köylüler, “Geçmiş dönemde bir dönümden bir ton buğday aldığımız tarlalarımızdan, şimdi 500 kilo buğday alamıyoruz. Havamız kirleniyor, suyumuz kirleniyor. Bizi buradan göç ettirip buralara sahip olmak mı istiyorlar? O kadar boş uygun, yerleşim birimlerine uzak bu iş için elverişli alanlar varken niçin bu bölge özellikle seçiliyor? Üçüncü fabrikanın yapılmasına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Bu uğurda ne gerekiyorsa yapacağız. Gerekiyorsa canımızı ortaya koyacağız bu fabrikayı yaptırmayacağız” diye konuştu.




Önceki Haber
Ahmet Şık hakkında soruşturma başlatıldı
Sonraki Haber
'Auschwitz Kahramanı' son Sovyet askeri de hayatını kaybetti