Ana SayfaGüncelErdoğan’dan ABD’ye ‘bayraklı’ tehdit

Erdoğan’dan ABD’ye ‘bayraklı’ tehdit

HABER MERKEZİ – Afrin’e operasyonla ilgili konuşan Erdoğan, DSG ile birlikte ‘sınır koruma gücü’ oluşturan ABD’yi tercihinden ötürü tehdit etti.

Ankara’da konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin’e operasyonla ilgili konuştu, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile birlikte ‘sınır güvenlik gücü’ oluşturacağını açıklayan ABD’ye tepki gösterdi.

30 bin kişiden oluşacağı duyurulan ‘sınır güvenlik gücü’nü “terör ordusu” olarak niteleyen Erdoğan, “Harekat her an başlayabilir. TSK, en kısa sürede Afrin ve Münbiç meselesini halledecektir” dedi.

‘Tercihinden’ dolayı ABD’yi eleştiren Erdoğan’ın konuşması özetle şöyle:

“Müttefikimiz dediğimiz bir ülke tüm ikazlarımıza rağmen sınırlarımız boyunca bir terör ordusu kurmakta ısrar ediyor. Amerika’nın artık niyetini açıkça ifade etmesinden memnuniyet duyarız. Orada 30 bin kişilik bir terör örgütü kurmuş. O 30 bin kişilik kurduğun ordu orada seni tam anlamıyla temsil edemeyecek ve stratejik ortağının karşısında da kusura bakma, rezil olacaksın.

“Ne yaparlarsa yapsınlar bizi engelleyemeyecekler. Biz Türkiye’yiz sıradan bir çadır devleti değiliz. Şimdi bazıları Suriye’de sınırda tehdit sallıyor. Topunuz gelin ne olursanız olun tepenize ineceğiz bunun başka çaresi yok. Şu anda obüslerle vuruyoruz, vurmaya da devam edeceğiz. Kendi kararımızı verdik şu anda da operasyonlar devam ediyor.

“Terör örgütünün üstlerindeki bayraklarınızı kendiniz indirin ki, o bayrakları biz size teslim etmek zorunda kalmayalım. Teröristlerdeki işaretleri sökün ki, teröristlerle birlikte olanları biz toprağa gömmek mecburiyetinde kalmayalım.

“TSK, Afrin ve Münbiç meselesini halledecektir. Hazırlıklarımız tamamlanmıştır. Harekat her an başlayabilir. Ardından da sıra diğer bölgelere gelecektir.”

Ne oluyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün ve önceki gün verdiği mesajlarda Afrin’e ‘önümüzdeki günlerde’ operasyon yapılacağını söylemiş, Erdoğan’ın açıklamalarıyla eş zamanlı olarak Afrin’e top atışları başlatılmıştı.

Gelişmeler üzerine ABD liderliğindeki IŞİD karşıtı uluslararası koalisyon, aralarında Demokratik Suriye Güçleri’nin de olduğu Suriye’deki müttefikleriyle 30 bin kişilik bir “sınır koruma gücü” kuracağını açıklamıştı. Koalisyonun Halkla İlişkiler Ofisi ise, Sınır Güvenlik Gücü’nün yarısının DSG’lilerden oluşacağını doğrulamıştı.

ABD’nin hamlesine Türkiye’den tepkiler gelmiş, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Türkiye, ulusal çıkarları doğrultusunda güvenliğini sağlamak için gerekli tedbirleri almaya devam edecektir” demişti.

Hamleler karşısında Rusya’nın tutumunu ise Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov şu sözlerle ifade etmişti: “Bu plan, Suriye’nin toprak bütünlüğü bakımından ciddi sorunlar doğuruyor. Afrin’deki durumun yatışmasına yardım etmeyecek. Afrin’deki amacımız tümüyle bir ateşkes sağlanmasıdır.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Seçimler ormansızlaşmayı hızlandırıyor'
Sonraki Haber
Bağdat'ta bombalı saldırı: En az 27 kişi yaşamını yitirdi