Ana SayfaGüncelKartal’da çöken Yeşilyurt Apartmanı’yla ilgili iddianame hazırlandı

Kartal’da çöken Yeşilyurt Apartmanı’yla ilgili iddianame hazırlandı

HABER MERKEZİ – İstanbul Kartal’da 21 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan Yeşilyurt Apartmanı’nın çökmesiyle ilgili iddianame hazırlandı. Üç kişi hakkında “Taksirle birden çok kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak” suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İstanbul’un Kartal ilçesi Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokak’ta bulunan zemin artı yedi katlı Yeşilyurt Apartmanı 6 Şubat’ta çökmüştü.

Olaya ilişkin yürütülen soruşturmada üç kişi hakkında, “Taksirle birden çok kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak” suçlamasıyla iddianame düzenlendi.

Hazırlanan iddianamede, bilirkişi raporuna göre binanın çökmesinde asli kusurlu bulunan binanın proje sorumlusu Suzan Çayır, binanın teknik uygulama sorumlusu Uğur Mısırlıoğlu, yapı ruhsatının “mesuliyet alan” bölümünde sürveyan olarak görünen Arzu Keleş Baran şüpheli olarak yer aldı.

Üç kişinin 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları istendi.

İddianamenin gönderildiği Kartal’daki İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nin 15 gün içinde iddianamenin kabulü veya reddi yönünde karar vermesi bekleniyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu hakim karşısına çıktı
Sonraki Haber
Onur Yaser Can davası: İki polise hapis cezası istemi