Ana SayfaGüncelErdoğan’dan Avrupa’yla krizin ‘muhasebesi’: Yurtdışında 3 milyon seçmen var, bu olanlar herkesi bir yere sevk ediyor

Erdoğan’dan Avrupa’yla krizin ‘muhasebesi’: Yurtdışında 3 milyon seçmen var, bu olanlar herkesi bir yere sevk ediyor

HABER MERKEZİ – Çanakkale’de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan bir kez daha Avrupa’yı eleştirdi, yaşanan krize değinerek krizin 16 Nisan’daki referanduma olası yansımasına işaret etti ve “Bütün bu olanlar inanıyorum ki herkesi bir yere doğru sevk ediyor. Yurtdışında 3 milyona yakın seçmenimiz var” dedi.

Çanakkale 1915 Köprüsü”nün temel atma töreni kapsamında kentte bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada açıklamalarda bulundu.

Avrupa ülkeleriyle yaşanan krize değinen Erdoğan, 16 Nisan’daki referanduma işaret ederek ‘hesabını’ şöyle izah etti:

Hollanda’nın yönetimi benim Dışişleri Bakanımın uçuş iznini iptal ediyor. Benim bayan bakanımı Hollanda’ya sokmuyor. Atlarını, itlerini benim oradaki vatandaşlarımın üzerine salıyor. Almanya’nın Şansölyesi de onun yanında yer aldığını söylüyor, yazıklar olsun size. Bunların birbirinden farkı yok, al birini vur öbürüne. Ne yaparsanız yapınız, bu milleti yolundan çeviremeyeceksiniz. 16 Nisan’da benim milletim Batı’nın bu yanlış tavırlarına karşı en güzel cevabı inşallah sandıklarda demokratik bir şekilde verecektir. Bütün bu olanlar inanıyorum ki herkesi bir yere doğru sevk ediyor. Yurtdışında 3 milyona yakın seçmenimiz var.

Erdoğan devamla da Avrupa’nın referandumda ‘Evet’ çıkmasından çekindiğini savunarak şunları söyledi:

Hayır diyenlere açtıkları kapıları sıkı sıkıya kapattılar. Siz bakana kapı kapatamazsınız. Kendi konsolosluk binamıza giremedik. Uluslararası hukukta bunun yeri yok. Siz bakana kapı kapatamazsınız, uluslararası hukukta bunun yeri yok. Eğer böyle giderseniz bunun karşılığını Türkiye’den de bulacaksınız. Türkiye’de yapılan halk oylamasından size ne? Öyle değil. Onlar bu değişimin ne anlama geldiğini çok iyi biliyor. Bir asır önce ‘hasta adam’ diyerek güya taziyesine geldikleri Türklerin onları Çanakkale’de nasıl hüsrana uğrattığını unutmamışlar. Cumhurbaşkanlığı sisteminin siyasetten ekonomiye, diplomasiden yatırımlara kadar her alanda yeni Çanakkale zaferlerinin yolunu açacağını gayet iyi biliyorlar. Yarasalar istemiyor diye güneş doğmaktan vazgeçmez.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Murathan Mungan'dan 'Eşyanın Anahtar Olması'
Sonraki Haber
Tarlabaşı'nda çıkan yangında üç çocuk yaşamını yitirdi