Ana SayfaGüncel‘Süreci bitiren’ Ceylanpınar cinayetleri davası: Savcı yok, mütalaa için üçüncü kez süre

‘Süreci bitiren’ Ceylanpınar cinayetleri davası: Savcı yok, mütalaa için üçüncü kez süre

HABER MERKEZİ – Ceylanpınar’da iki polisin şüpheli bir biçimde öldürüldüğü ve “müzakereleri sona erdiren olay” olarak anılan cinayetlerle ilgili davada verilmesi beklenen mütalaa, savcı değişiklikleri nedeniyle 3’üncü kez ertelendi.

20 Temmuz 2015’te Ceylanpınar’da iki polisin şüpheli bir biçimde öldürüldüğü ve “müzakereleri sona erdiren olay” olarak anılan cinayetlerle ilgili davanın 8’inci duruşması Urfa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

4’ü tutuklu 9 sanığın yargılandığı davaya atanan 5’inci savcının mütalaa vermesi beklenirken, davanın mahkeme başkanı ve savcısının yine değiştiği görüldü. Değişikliğin adli tatilden kaynaklandığı ve yeni başkan ile savcının davaya vekâleten baktığı belirtildi.

Dihaber’de yer alan habere göre mahkeme heyeti sanıklara savunmalarına ekleyecekleri bir şeyin olup olmadığını sordu. Sanıklar, Kürtçe “Söyleyeceğim bir şey yoktur” dedi. Sanıkların Kürtçe ifadeleri, “Sanıkların Türkçe konuşmadıkları görüldü” denilerek tutanaklara geçirildi.

Sanık avukatlarından Hüseyin Akay, savunma yapmak için mütalaayı beklediklerini belirtti.

Avukatların savunmasından sonra iddia makamı mütalaa için ek süre talep etti. Üç kezdir mütalaa için ek süre talep edilen mahkeme heyeti duruşmayı 3 Ekim’e erteledi.

Ne olmuştu?

Urfa’da, 20 Temmuz 2015 tarihindeki Suruç Katliamı’ndan sonra 22 Temmuz tarihinde polis memurları Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar evlerinde ölü bulunmuştu.

Yumuşak ve Acar’ın kafalarına sıkılan kurşunla öldürüldüğü tespit edilmişti. Cinayetin susturucu silahla gerçekleştirildiği belirlenmişti.

Bu olaydan sonra siyasi iktidar çözüm sürecini bitirmiş, ardından Kürt illerinde kapsamlı operasyonlar başlatılmıştı.

Kürt illerinde başlatılan sokağa çıkma yasakları ve operasyonlarla gündemden düşen cinayetler hala gizemini korurken, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından cinayetler bu kez Gülen Cemaati ilişkisi ile gündeme gelmişti.

Darbe girişimi sonrası ise sanıklar hakkında tutuklama kararı veren Hâkim Nurettin Bulut, darbe soruşturması kapsamında tutuklanmıştı.

Ayrıca cinayetleri araştırma önergesinin gündeme alınması önerisi Meclis’te kabul edilmemiş, HDP’nin önerisi, AKP ve MHP tarafından reddedilmişti.

Son olarak cinayetlerle ilgili olarak evde bulunan şüpheli parmak izleri sanıklarınkiyle eşleşmemişti. Polislerin öldürüldüğü evdeki kime ait olduğu bilinmeyen 10 parmak izinden dördünün ise polis memuru B.KÇ’ye ait olduğu ortaya çıkmıştı.

Ancak B.K., verdiği ifadede “evde hiç bulunmadığını” ileri sürmüştü.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Vicdan ve Adalet Nöbeti'nde dördüncü gün
Sonraki Haber
İnsan hakları savunucuları için yapılan itiraza mahkemeden ret