Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a Salı’ya kadar ‘izin’: Sarraf’a ‘devlet sırlarını’ kim verdi?

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a Salı’ya kadar ‘izin’: Sarraf’a ‘devlet sırlarını’ kim verdi?

HABER MERKEZİ – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Rıza Sarraf’ın “devlet sırrı” niteliğindeki belgelere nasıl sahip olduğunu açıklaması için Salı gününe kadar süre verdiğini açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin’de katıldığı Mezitli Belediyesi tarafından yapılan amfi açılışında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yakınlarının Man Adası’ndaki şirketlere para gönderdiğine ilişkin dekontlara ve Rıza Sarraf’ın itiraflarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Man Adası’ndaki bankaya ait dekontların gerçek olduğunu yineleyen Kılıçdaroğlu, “Belgeleri Savcılığa vereceğiz. Arkasında da duracağız. Sonuna kadar da takip edeceğiz” diye konuştu.

Düne kadar Rıza Sarraf’ın devlet protokolüne dahil edildiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar Rıza Sarraf hep bir aradaydılar. Ya bunların devlet anlayışı nedir Allah aşkına. Böyle rezalet olabilir mi?” dedi.

‘Erdoğan’a Salı’ya kadar izin veriyorum, çık anlat’

Kılıçdaroğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, ABD’de itiraflarda bulunan Reza Zarraf hakkında, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin güvenliği, iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri yabancı devlet lehine siyasal ve askeri casusluk maksadıyla temin ettiği” gerekçesiyle soruşturma başlattığını ve mal varlığına el konulduğunu hatırlattı ve Erdoğan’a şu çağrıda bulundu:

Rıza Sarraf’a devletin gizli belgelerini kim teslim etti ve belgeler verilirken hükümette kim vardı? Salı gününe kadar Erdoğan’a izin veriyorum Zarrab’a devletin sırlarını kim teslim etti çık anlat.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Tutuklu gazeteci, avukat ve akademisyenler için isyan yürüyüşü: 'Sözümüz var'
Sonraki Haber
Bir kadına şiddet uygulayıp cinsel saldırı girişiminde bulunan erkek tutuklandı