Ana SayfaDünyaAfrin’e operasyon 23. gününde

Afrin’e operasyon 23. gününde

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin ÖSO grupları ile birlikte Afrin’e operasyonu 23. gününe girdi. Afrin havadan ve karadan hedef alınırken, bölgedeki çatışmalar da devam ediyor. Gün içinde harekâta ilişkin haberleri, yapılan açıklamaları ve ilgili gelişmeleri canlı sayfamızdan takip edebilirsiniz.

 


15:00 | YPG’den Rusya’ya mesaj

Türkiye’nin ÖSO grupları ile Afrin’e operasyonu devam ederken Suriye’den yayın yapan ANHA’ya açıklamalarda bulunan YPG Genel Komutanı Sipan Hemo, Rusya’nın tutumuna değinerek bazı ‘uyarlılarda’ bulundu.

Rusya’nın Türkiye’ye fırsatlar sunduğunu ve Türkiye’nin de bundan yararlandığını savunan YPG Komutanı, Suriye hava sahasının açılmasını buna örnek gösterdi.

“Rusya Erdoğan’ın kendisine yardım edeceğini, Suriye’de barışın gerçekleşmesi için işbirliği yapacağını ve dolayısıyla Suriye’de çözümün gelişeceğine inanıyor. Yani Putin buna inandırılmak isteniyor” diyen Sipan Hemo, bunun ‘bir yanılgı’ olduğunu iddia ederek, şunları kaydetti:

“Oysa bilmek gerekir ki Türkiye’nin siyaseti sanıldığından daha derindir. (Erdoğan) tüm bölge halkı üzerinden, özellikle Suriye halkı üzerinden kendisince bir nefes almak ve yeni dönemin Osmanlısı olmak istiyor. Bunun için de bin bir türlü oyun tezgâhlıyor.”

“Türk devleti Afrin’de bir şey yaparsa, Halep de İdlib de Hama da bu şekilde kalmaz” diye devam eden YPG Komutanı, “Rusya bu siyaseti bilmeden yürütüyorsa bu hususta büyük bir gaflet yaşıyor demektir” dedi.

Rusya’nın çok geç kalmadan ‘gerçekleri görmesi’ gerektiği mesajını veren Hemo, “Yoksa birçok şey için geç kalınmış olabilir” diye konuştu.


15:05 | Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar sınırda

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan bilgilendirmede, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Hatay bölgesinde bulunduğu ifade edildi.

Bilgilendirmede Akar’ın, beraberindeki kuvvet komutanlarıyla ‘Zeytin Dalı Harekatı’ ile ilgili inceleme ve denetlemelerde bulunduğu kaydedildi.


14:10 | Leyla Halid’den Afrin mesajı

HDP Kongresi’nde konuşan Filistin kurtuluş mücadelesinin sembol isimlerinden Leyla Halid, kongredeki konuşmasında Afrin’le dayanışma mesajı verdi.

“Sizlere göçmen illerinden, ülkelerinden Filistin halkının selamını taşıyarak geldim” diyerek salondakilere seslenen Halid, “Ben Filistin halkı adına, işgal topraklarında mücadele eden Filistin halkı adına büyük yüreklilikle sizleri selamlıyorum. Bizler Afrin’e operasyona karşı sesimizi sizler ile beraber yükseltiyoruz. Savaşlar, her zaman hayatı değil ölümü yaratır. Halklar ise yaşamı ve geleceği yaratırlar” diye konuştu.


13:30 | Fransa Komünist Partisi Genel Sekreteri ve AP Milletvekili’nden Afrin tepkisi

Fransa Komünist Partisi Genel Sekreteri Pierre Laurent

HDP’nin Ankara’daki 3. Olağan Kongresi’ne katılan isimlerden Fransa Komünist Partisi’nden Pierre Laurent ve Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili Martina Michels, Türkiye’nin Afrin’e operasyonuna tepki gösterdi.

Pierre Laurent, “Afrin’deki askeri müdahaleyi kesin bir dille kınıyoruz. Bunu kabul etmiyoruz. Fransa’nın da Avrupa’nın da bu askeri müdahaleyi kesin bir dille ve tavırla kınaması için mücadelemize devam edeceğiz. Ve bu şekilde Erdoğan’ın izole edilmiş bir hale gelmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

AP Milletvekili Martina Michels de Avrupa ülkelerinin Türkiye’ye silah satışının kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, “Afrin savaşı bir an önce durdurulmalı ve barış kazanmalıdır” diye konuştu.


13:00 | TSK, bir askerin daha yaşamını yitirdiğini duyurdu

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Afrin’e yönelik gerçekleştirdiği ‘Zeytin Dalı Harekatı’nda dün ikisi helikopter düşmesi sonucu 11 askerin hayatının kaybettiğinin duyurulmasının ardından, bugün de bir askerin daha yaşamını yitirdiği bildirildi.


11:50 | Afrin’deki göçmenler anlatıyor: Kamp çevresine toplar düşüyor, can güvenliğimiz yok

Afrin’deki Rubar ve Şehba kamplarında kalan, çoğunluğunu Arapların oluşturduğu göçmenler gazeteci Fatma Koçak’a konuştu.

Türkiye’nin Afrin’e operasyonunda bombaların hedefi olan kamplardaki göçmenler, ‘Zeytin Dalı Harekâtı’ için, “IŞİD’den kaçıp buraya geldik. Burada savaş yoktu ama şimdi kampın çevresine toplar düşüyor. Bizi rahat bıraksınlar” dedi.

Kamp görevlileri ise atılan toplardan birinin dahi isabet etmesi halinde katliam olacağına dikkat çekerek “Dünya buna sessiz kalmamalı” çağrısında bulundu.


09:50 | Sınıra askeri sevkiyat sürüyor

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Afrin’e yönelik operasyonu kapsamında farklı birliklerden gönderilen en az 60 askeri zırhlı araç, dün gece saatlerinde Hatay’ın Kırıkhan ilçesinden geçti.

Daha sonra sınır birliklerine yönelen askeri araçların buradan da Afrin’e geçeceği belirtildi.


1. GÜN2. GÜN3. GÜN4. GÜN5. GÜN6. GÜN7. GÜN8. GÜN9. GÜN10. GÜN11. GÜN12. GÜN13. GÜN14. GÜN15. GÜN16. GÜN17. GÜN18. GÜN19. GÜN20. GÜN21. GÜN, 22. GÜN




Önceki Haber
HDP kongresi: Buldan ve Temelli yeni eş genel başkanlar
Sonraki Haber
Trabzon'da hayvan hakları derneğine saldırı