Ana SayfaGüncel‘Sadece İstanbul’u konuşma’ şartına İmamoğlu’ndan yanıt

‘Sadece İstanbul’u konuşma’ şartına İmamoğlu’ndan yanıt

HABER MERKEZİ – İmamoğlu, Yıldırım’ın ortak canlı yayın için ileri sürdüğü şarta ‘evet’ dedi: “Yıldırım ile sadece İstanbul’u konuşacağız, başka ne konuşacağız ki.”

AKP’nin İstanbul adayı Binali Yıldırım’ın, ortak bir tartışma programına çıkmayı “Sadece İstanbul’u konuşursak” diye şart koşmasına rakibi Ekrem İmamoğlu’ndan yanıt geldi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı İmamoğlu, Yıldırım’ın ileri sürdüğü şartı kabul ettiğini söyledi.

Beylikdüzü’nde ailesi ve yakın dostlarıyla iftar yemeğinde bir araya gelen İmamoğlu, yemekten sonra basına yaptığı açıklamada ‘ortak yayın’ yapılması konusunda şunları söyledi:

“Görüşmeleri arkadaşlarım yapacaklar. Biz bu konuda çok netiz. Bu sürecin 31 Mart öncesi de olması konusunda taleplerimiz oldu. Rakibimiz böyle bir şeye gerek olmadığını söyledi. Sadece İstanbul konuşulursa şartlı evet denilmişti. Ben şartlı eveti kabul ediyorum. Sadece İstanbul’u konuşacağız. Başka ne konuşacağız ki. İstanbul’la ilgili konuşurken, İstanbul’la ilgili tezleri, komplo ve projelerle birlikte teorilerini de konuşmak zorundayız. 6 Mayıs’ta alınan yargı kararını ve son alınan yargı kararını konuşmak zorundayız.”

İmamoğlu, tartışma programının ortak yayını için karşı taraf ile görüşmelerin yapılacağını da belirtti.

“Ben hazırım. Ekran konusunda nasıl bir program olacağı konusunda danışmanlarımız bir araya gelerek bunu konuşacaklar. Bu çabamız milletimiz içindir. Neredeyse 17 yıl sonra tekrardan iki siyasi kimliğin görüştüğü, konuştuğu ve tartıştığı bir program yapacağız.”

23 Haziran’da yenilenecek İstanbul seçimleri öncesi Yıldırım, CHP’nin adayı İmamoğlu ile birlikte televizyonda bir tartışma programına çıkmayı prensipte kabul ettiğini ve bunun için CHP ile temasa geçeceklerini açıklamıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Mülteci Gazeteciler I | Selman Keleş anlatıyor: Sürgünle cezaevi aynıymış
Sonraki Haber
Sudan'da 35 protestocu öldürüldü, anlaşmalar rafa kaldırıldı