Ana SayfaGüncelDengbejliğin UNESCO kültür mirasına alınması için kampanya

Dengbejliğin UNESCO kültür mirasına alınması için kampanya

HABER MERKEZİ – Opera sanatçısı Pervin Chakar, dengbejlik geleneğinin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınması için imza kampanyası başlattı.

Kürt sözlü edebiyatının günümüze taşınmasında önemli rolü bulunan dengbejlik geleneğinin, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınması için imza kampanyası başlatıldı.

Change.org adlı internet sitesi üzerinden Kürtçe, Türkçe, İngilizce, Almanca ve İtalyanca olmak üzere 5 dilde yürütülen kampanya Kürt opera sanatçısı Pervin Chakar tarafından düzenleniyor.

Chakar, başlattığı kampanyaya ilişkin Mezopotamya Ajansı’na yaptığı açıklamada, böylesi bir adımı opera sanatçısı arkadaşlarının ‘İtalyan Opera ve Belcanto Sanatını’nın kültürel miras sayılabilmesi için UNESCO’ya yaptıkları başvurudan esinlenerek attığını söylüyor.

Pervin Chakar, “Ben de dengbejlik geleneğinin kaybolmaması, yaygınlaşması, korunması ve dünya çapında bir değere sahip olmasını istediğim için bu kampanyayı başlattım” diyor.

Kampanyanın büyümesi için kültür ve sanat derneklerinin desteğine ihtiyaç duyduklarını ifade eden Chakar, kampanya ile binlerce imza toplanılması halinde bunun bir harekete dönüşebileceğini vurguluyor.

Chakar, dengbejlik kültürünün yaşatılabilmesi için başta sanatçılar olmak üzere herkesten bu kampanyaya destek vermesini istiyor.


Kampanyaya imza vermek isteyenler BURAYA tıklayabilir.



Önceki Haber
Afyon'da yolcu otobüsüyle TIR çarpıştı, iki kişi yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Soruşturmada görevli polis: Rabia Naz yüksekten düşmüş olabilir ama intihar değil