Ana SayfaGüncelDersim’de üniversite öğrencisi Gülistan Doku günlerdir kayıp

Dersim’de üniversite öğrencisi Gülistan Doku günlerdir kayıp

HABER MERKEZİ – Dersim’de üniversite öğrencisi Gülistan Doku’dan Pazar gününden bu yana haber alınamıyor. Doku’yu arama çalışmaları, Uzunçayır Baraj Gölü ve Dinar Deresi çevresinde yoğunlaştırıldı.

Dersim’de Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku, 5 Ocak Pazar gününden bu yana kayıp.

Doku’nun Diyarbakır’da yaşayan ailesi, geçen Pazar günü kaldığı yurttan sabah saatlerinde ayrıldıktan sonra kızlarından haber alamadıklarını söyledi.

Aile Dersim’e giderek, 21 yaşındaki kızlarının bulunması için kayıp başvurusunda bulundu.

Ekiplerin başlattıkları arama çalışmaları sırasında üç kişi, Doku’yu Pazar günü Uzunçayır Barajı üzerindeki Dinar Köprüsü’nde yürürken gördüklerini ifade etti.

Görgü tanıklarının ifadelerinin ardından Doku’nun, baraja düşmüş olabileceği ihtimali üzerine bölgeye giden AFAD, sualtı dalgıçları ile Munzur Doğa Sporları Arama Kurtarma Derneği üyeleri baraj gölünde arama çalışması başlattı.

Aramalarda şu ana kadar Doku’ya ait bir ize rastlanmadı.

AA’nın haberine göre Doku’nun Diyarbakır’dan gelen aile bireylerinden dayısı Mehmet Nurkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeğeninin kaybolmadan bir gün önce erkek arkadaşıyla tartıştığını ve ardından kaldığı öğrenci yurduna gitmediğini öğrendiklerini söyledi.

Bunun üzerine endişelendiklerini ifade eden Nurkan “Herkes arama çalışmaları için seferber” dedi.

Nurkan, Gülistan’ın arkadaşlarıyla da görüştüklerini ve herhangi bir sorunun olmadığını öğrendiklerini de belirtti.

Kamera kayıtlarında da sonuç yok

Öte yandan Doku’nun bulunması için arkadaşlarıyla görüşen, cep telefonu sinyallerini izleyen polis ekipleri, kent genelindeki MOBESE kayıtlarını da inceledi.

Yapılan incelemelerde Doku’nun saat 11.29’da, Atatürk Mahallesi’ndeki minibüs durağından üniversite aracına bindiği tespit edildi. Ancak bindiği aracın yol güzergahında bulunan diğer mobese kameralarında yapılan incelemelere rağmen araçtan nerede indiği tespit edilemedi.

Bindiği minibüsün şoförü belirlenerek ifadeye çağrıldı.

Sürücü, pazar günü olması dolayısıyla aracın üniversiteye girmediğini, dönüşte minibüsün boş döndüğünü ve Doku’nun nerede indiğini hatırlamadığını söyledi.

Sürücünün bu ifadesi üzerine Doku’nun bindiği aracın yol güzergâhında bulunan ve kameraların görmediği tek durak olan kent merkezinin Sarı Saltuk Köprüsü’nde indiği tahmin ediliyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Birisi isim verdi, diğeri isimsiz eleştirdi: İki parti liderinden "FETÖ'nün siyasi ayağı" çıkışı
Sonraki Haber
Demirtaş’ın duruşması yarın devam edecek