Ana SayfaGüncelGazeteciler İletişim Başkanlığı’nın önünden seslendi: Kimsenin icazetine ihtiyacımız yok

Gazeteciler İletişim Başkanlığı’nın önünden seslendi: Kimsenin icazetine ihtiyacımız yok

HABER MERKEZİ – Basın kartları önce iptal edilen, ardından tekrar kullanıma açılan gazeteciler Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı önünden seslendi: “Gazeteciler olarak kimsenin icazetine ihtiyaç duymuyoruz.”

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) basın kartlarının önce iptal edilmesi ve ardından tekrar kullanıma açılması sonrası Ankara’da Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı önünde eylem gerçekleştirdi.

Eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Filiz Kerestecioğlu ile Mehmet Tiryaki, İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Utku Çakırözer, Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Genel Başkanı Can Güleryüz ve TGS Genel Sekreteri İlkay Akkaya da katıldı.

Eylemde, “Kartı değil, haklarımızı istiyoruz”, “Susmayacağız, yazacağız”, “İcazetli gazeteciler olmayacağız” dövizleri ile “Gazetecilik karta sığmaz” yazılı pankart açıldı.

Burada ortak basın metnini okuyan TGS Ankara Şube Başkanı Esra Koçak, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın Anayasaya aykırı karar vererek yüzlerce gazetecinin basın kartını, gerekçe sunmadan iptal ettiğini hatırlatarak, kamuoyundan gelen tepkiler üzerine geri adım atıldığını söyledi.

Koçak, “Görünen o ki İletişim Başkanlığı yaptığı hatadan dönme yolunu seçti. Örgütlü mücadele bir kez daha kazandı” dedi.

2015 yılında Basın Kartı Yönetmeliği’nde yapılan değişikliklerle kart almanın zorlaştırıldığını ve 2018’de Basın Kartı Yönetmeliği’nin değiştirilerek gazeteci meslek örgütü temsilcilerinin komisyondan çıkarıldığını hatırlatan Koçak, sarı basın kartlarının yerine çıkarılan “turkuaz kartlarının” bir yıldır gerekçe gösterilmeden gazetecilere verilmediğini söyledi.

İktidarın dayatmalarını kabul etmediklerini belirten Koçak, “Gazeteciler olarak kimsenin icazetine ihtiyaç duymuyoruz. Tek düsturumuz olan halkın haber alma hakkını korumak istiyoruz” diye konuştu.


Basın kartlarının iptal edilmesi kararı geri çekildi

Basın kartlarının iptal edilmesi Meclis gündeminde

BirGün çalışanlarının da basın kartları iptal edildi

Evrensel çalışanlarının basın kartları iptal edildi


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Reina Katliamı: Saldırgan Masharipov için 40 kez ağırlaştırılmış müebbet istemi
Sonraki Haber
İran'da 5.4 büyüklüğünde deprem