Ana SayfaGüncelErdoğan: İdlib’de atacağımız adımları yarın açıklayacağım

Erdoğan: İdlib’de atacağımız adımları yarın açıklayacağım

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarınki AKP grup toplantısında İdlib’deki saldırı sonrası atılacak adımları açıklayacaklarını bildirdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saray’da düzenlenen “Yaşayan İnsan Hazineleri Ödül Töreni”nde Suriye’nin İdlib vilayetindeki son gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, partisinin yarınki Meclis grup toplantısında İdlib’deki saldırı sonrası atılacak adımları açıklayacaklarını bildirdi.

Dünkü saldırı sonrası Suriye ordusuna karşılık verildiğini belirten Erdoğan, “Özellikle İdlib’de misliyle belalarını buldular. Ama yetmez, daha devam edecek” dedi.

Sözlerini “Gerekli karşı cevapları en üst düzeyde Suriye tarafına verdik” şeklinde sürdüren Erdoğan, “Atacağımız adımları yarın açıklayacağım” diye ekledi.

Erdoğan ile aynı süreçte açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise “Rejimin garantörleri Rusya ve İran’ın rejimin saldırganlığını durdurması gerekiyor” diye konuştu.

Kremlin: Durumu düzeltme sorumluluğu Ankara’da

Buna karşın Kremlin’den gelen açıklamada ise “Suriye ve Rus askeri güçlerine yönelik tüm terörist saldırılar son bulmalı” denildi.

Rusya’nın İdlib’deki durumdan endişe duyduğunu belirten Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesinde bulunan teröristlerin uzun süredir oldukça rahat hareket etmelerinden duyduğumuz endişeyi saklamadık. En önemlisi de, bu gruplar rahat davranmakla kalmıyor, Suriyelilere ve Rus tesislerine yönelik saldırılar ve saldırganlık eylemleri düzenliyor” dedi.

Sputnik’te yer alan habere göre Peskov, bu durumu düzeltme sorumluluğunun Ankara’ya ait olduğunu kaydederek “Bu hususa Soçi anlaşmalarında yer verildi. Biz, herhangi bir değerlendirme yapmıyoruz, imzalanan belgede yer alan metne dikkat çekiyoruz. Burada herhangi bir değerlendirmeye veya yoruma yer yok” diye konuştu.

İdlib’de neler oluyor?

Fotoğraf: AFP

Suriye ordusu, son haftalarda Rusya’nın da hava desteğiyle İdlib’i silahlı gruplardan geri almak için yürüttüğü operasyonları yoğunlaştırmış durumda.

İdlib’de 12 gözlem noktası bulunan Türkiye de askeri yığınağını artırıyor.

Son bir haftada ise Suriye ve Türkiye orduları iki kez karşı karşıya geldi.

3 Şubat’ta TSK takviyesi sırasında Suriye hükümet güçleri saldırısı sonucu yedisi asker sekiz kişi hayatını kaybetmişti.

TSK de askeri gözlem noktalarından Suriye ordusuna top atışlarıyla karşılık vermiş, kısa süreli çatışma yaşanmıştı. Ancak Suriye ordusu ilerleyişini sürdürmüştü.

10 Şubat’ta ise İdlib’in kuzeyindeki Taftanaz’da Rusya destekli Suriye ordusu tarafından düzenlenen saldırıda beş asker hayatını kaybetmiş, beş asker de yaralanmıştı.

Bunun üzerine Milli Savunma Bakanlığı, saldırıya karşılık verildiğini ve “101 rejim unsurunun etkisiz hale getirildiği öğrenilmiştir” açıklamasında bulunmuştu.

Böylece bir hafta içerisinde İdlib’de yaşamını yitiren Türk askerlerinin sayısı 12’ye yükseldi.


İdlib çıkmazı: “Türkiye kuşatma altında, manevra alanı kalmadı”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Özgecan Aslan'ın ardından 5 yıl
Sonraki Haber
Kadın Zirvesi 22 Şubat'ta Ankara'da başlıyor