Ana SayfaGüncelErdoğan’dan müdahale sinyali: Sosyal medyayı ahlaki bir zemine taşımak benim görevim

Erdoğan’dan müdahale sinyali: Sosyal medyayı ahlaki bir zemine taşımak benim görevim

HABER MERKEZİ  – Sosyal medyaya müdahale sinyalinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sosyal medyayı ahlaki bir zemine taşımak benim görevim; yasal düzenlemeye kavuşturacağız Bu konuda güçlü bir hukuki altyapı oluşturmanın hazırlığındayız” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi sınava girecek bazı gençlerin video konferans aracılığıyla sorularını yanıtladı.

Erdoğan, daha önce 25-26 Temmuz’da yapılacağı açıklanan YKS’nin 27-28 Haziran’a alınmasıyla ilgili soruya, “Öğrencilerimizin gereksiz yere yaklaşık bir ay daha sınav stresi yaşamalarının önüne geçildi” yanıtını verdi.

Üniversiteli genç işsizlerle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, üniversite öğrencisi sayısının 8 milyon rakamına dayandığını belirterek, “Kendini geliştiren, birikimi ve yeteneği ile öne çıkan her gencimize gönül huzuruyla çalışabileceği iş alanı sağlama konusunda kararlıyız” dedi ve ekledi:

“Ancak her üniversite mezununun kamuda istihdam edileceği gibi bir yanlışa da düşülmemesi gerekiyor. Kamunun görevi iş yapmak, kazanmak isteyen herkese ön açmak, destek vermek yol göstermektir.
“Asıl istihdam özel sektörde, üretimde, ticarette, tarımda olacaktır. Gençlerimizden kabiliyetlerine güvenmelerini geleceklerini özel sektörde aramalarını istiyorum. Dünyanın hiçbir yerinde her üniversite mezununa iş hazırlığı gibi bir şey söz konusu değildir.”

Sosyal medyaya düzenleme

Sosyal medyaya ilişkin bir soruya ise Erdoğan, “Asıl mesele sosyal medyanın her türlü yalanın, iftiranın, sapkınlığın serbestçe dolaşabildiği mecra haline getirilmesidir” dedi ve ekledi:

“Yanlış içeriği kaldırmadığı gibi düzeltilmesine de izin vermeyen internet mecralarının mahkeme kararlarını da hiçe saymasını görmezden mi geleceğiz? Her vatandaşımızın ve kurumumuzun tıpkı gerçek hayattaki gibi sosyal medyada da itibarlarını koruma hakları olmalıdır.
“Sosyal medyayı ahlaki bir zemine taşımak benim görevim; yasal düzenlemeye kavuşturacağız Bu konuda güçlü bir hukuki altyapı oluşturmanın hazırlığındayız. Milletimizi sadece içeriğiyle zengin değil, güvenilir bir internet mecrasına yapacağımız yasal düzenlemelerle kavuşturacağız.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
CHP'li Fındıklı ve Menemen belediye başkanları hakkında soruşturma
Sonraki Haber
Gazeteci Ayşe Kara gözaltına alındı