Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu: Aynı vilayette iki vali olmadığı gibi iki baro da olmaz

Kılıçdaroğlu: Aynı vilayette iki vali olmadığı gibi iki baro da olmaz

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kılıçdaroğlu, barolarla ilgili yapılmak istenen değişikliğe tepki göstererek, “Aynı vilayette iki tane vali olmaz. Aynı kazada iki kaymakam olmaz. Bir ilde de bir tane baro olur” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu.

İktidarın barolarla ilgili yapmak istediği yasal değişiklik hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, “Bir devlette iki tane Merkez Bankası olmaz. Aynı vilayette iki tane vali olmaz. Aynı kazada iki kaymakam olmaz. İki tane maliye bakanı olmaz. Bir ilde de bir tane baro olur” dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün “Bizim vakıf olduğumuz bir teklif bile yok, hangi maddesine karşı çıkıyorsunuz” dediğini belirten Kılıçdaroğlu, Gül’e şöyle yanıt verdi:

“Sayın Bakan rejim değişti senin haberin yok ki? Sana niye sorsunlar ki? Bir Adalet Bakanı’nın da Saray’da olduğundan haberin yok mu?
“Siz kanun hazırlayamazsınız, böyle bir yetkiniz yok sizin. Ama biliyoruz siz kapalı kapılar ardında hazırlıyorsunuz, iktidar partisinin milletvekilleri gözü kapalı imzalıyorlar. Aslında bir oyun seyrediyoruz. Vekiller teklifi nasıl savunacağını bilmiyor çünkü içeriği bilmiyorlar.”

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun göreve başlamasının birinci yılına da değinen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Dünyada örneği olmayan kararlara imza atarak seçimi geçersiz saydılar. Bütün dünya bu adaletsizliği izledi. İstanbullular bu adaletsizliğe ses çıkarmayacak sandılar. Bütün İstanbullular bilendi, tüm dünya İstanbul seçimine kitlendi.
“Kazanan demokrasiydi, yenilenler ise bir avuç yargıç ve ona karar vermesini söyleyenlerdi. Ben bunları çete olarak tanımlamıştım. Hep birlikte tarih yazdık; her firavunun bir Musa’sı vardır, bu sefer Musa İstanbullardı.”

Kararlılığın sonucu: Baro başkanları Ankara’ya girdi, yürüyüş sona erdi

Sancar: Korku duvarlarına karşı yürüyüşümüz sürecek


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İstanbul'da sağanak, dolu ve hortum: Bir kişi hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Yerine kayyum atanan Suruç Belediye Eşbaşkanı Çevik'e tahliye