Ana SayfaGüncelSancar: Korku duvarlarına karşı yürüyüşümüz sürecek

Sancar: Korku duvarlarına karşı yürüyüşümüz sürecek

HABER MERKEZİ – ‘Demokrasi Yürüyüşü’nü toplumun nefes alamayan tüm kesimleri için yaptıklarını belirten HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Korku duvarlarına karşı yürüyüşümüz devam edecek” dedi. Baro başkanlarının yürüyüşüne de değinen Sancar, “İşte baroların yaptığı da budur. Barolar da kendilerine dayatılan demir kafesi reddetmek için yürüyor” ifadelerini kullandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin grup toplantısında konuştu.

Gerçekleştirdikleri ‘Demokrasi Yürüyüşü’ne değinerek sözlerine başlayan Sancar, “Bu yürüyüş nefes alamayan bütün toplum kesimleri içindi. Gençler içindi, kadınlar içindi, emekçiler içindi yoksullar içindi” dedi.

Yürüyüş boyunca her türlü engelleme ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Sancar, “Kuşatmalara çemberlere alındık, hapsedilmek istendik. Bazen yolda araçlarımızdan fazla güvenlik ekibi aracı vardı. Gittiğimiz her yerde halk ile buluşmamızın engellenmesi için her şey yapıldı. Ama bilmiyorlar ki buluşma sadece fiziksel temas ile olmaz. Biz halkımızla sesimizle buluşuruz, bakışlarıyla buluşuruz, yürekte buluşuruz” diye konuştu.

“Bu yürüyüşü en çok gençler için yaptık desem abartı olmaz. Çünkü gelecek en çok gençlerin meselesidir. Toplumun kaynaklarını savaşa ve yandaşa değil gençlere ayrılması için yürüdük” diyen Sancar, iktidarın hak arayışı ve itirazdan korktuğunu dile getirdi.

“Hak arayanlar ‘terörist’ ilan ediliyor”

Sancar, iktidarın itiraz edip, hak arayan herkesi ‘hain’ ve ‘terörist’ ilan ettiğini dile getirdi.

“Bir ülkenin yüzde 60-70 nasıl oluyor da terörist olarak damgalanabiliyor. Bu halktan korkunun açık itirafıdır. O nedenle sokağa çıkan, itiraz eden herkesi boğmak için elinden gelen her şeyi yapıyor. Biz buna rağmen yürüdük. Çünkü koruk duvarını aşmak gerekiyor.
Benim çok sevdiğim bir film var. Ardı korku ruhları kemirir. Bir Alman filmi. İktidarın durumunu ve korkan herkesin ruh halini bundan daha iyi yansıtan bir söz zor bulunur. Ama eğer bizler korkarsak bizim de ruhlarımızı kemirir, ruhsuz ve iradesiz bırakır. O nedenle korku duvarlarına karşı bu yürüyüşümüz devam edecek.”

“Baro başkanları da dayatılan demir kafesi reddetmek için yürüyor”

Baro başkanlarının yürüyüşünün de korku duvarlarına karşı olduğunu ifade eden HDP Eş Genel Başkanı, “Barolar da kendilerine dayatılan demir kafesi reddetmek için yürüyor” dedi ve şunları ekledi:

“Bu iktidar darbecidir dediğimizde bazıları bunu çok abartılı buluyorlar. Bu iktidarın niyeti darbeciliktir. Eğer bir iktidar çeşitli toplum kesimlerini iradesini yok etmek istiyorsa bu iktidar darbecidir. İşte barolara karşı hazırlanan düzenlemeler tam da iktidarın bu darbeci anlayışının yansımasıdır. Hoş iktidar sözcüleri bunu zaten saklamıyorlar.
Kendilerine itiraz eden herkesi susturmak istediklerini açık açık söylüyorlar. Onlar bu kadar açık söylüyorsa bizlerin de en az o kadar cesur olması gerekiyor. Herkesin, iradesine göz dikilen, haysiyeti hedef alınan, herkesin açıkça bu cesareti göstermesi gerekiyor. İşte barolar da bu cesareti gösterdi. Haysiyet mücadelesindeki yerlerini sağlam bir şekilde aldılar.”

Ablukaya rağmen HDP’nin ‘Demokrasi Yürüyüşü’ başladı

HDP’nin ‘Demokrasi Yürüyüşü’nde ikinci gün

HDP’nin ‘Demokrasi Yürüyüşü’nde üçüncü gün

HDP’nin ‘Demokrasi Yürüyüşü’nde dördüncü gün

‘Demokrasi Yürüyüşü’nün finali Ankara’da yapıldı, deklarasyon açıklandı

Kararlılığın sonucu: Yürüyüşlerine devam eden Baro başkanları Ankara’ya girdi




Önceki Haber
CHP’li belediye başkanı görevden uzaklaştırıldı
Sonraki Haber
İtalya'da mültecilere şiddet uygulayan polis açığa alındı